1 Νοε 2010

Το διακύβευμα των εκλογών στο δήμο Κορινθίων




Τελευταία εβδομάδα των εκλογών..Στον δήμο Κορινθίων, μέχρι χθες ,μπορούσαμε εμείς, οι Κορίνθιοι πολίτες και ψηφοφόροι. να διαβάσουμε τα προγράμματα μόνο των υποψηφίων κυρίων Πνευματικού και Κασσίμη.Μέχρι χθες δεν μπόρεσα να βρω το πρόγραμμα του κυρίου Γιώτη.

Κι αν έχει εκδοθεί, πού μπορεί κανείς να το βρει, εκτός απο το εκλογικό του κέντρο; Παρακαλούμε, όλα τα προγράμματα στο διαδίκτυο,λοιπόν! .Να τα διαβάσουμε ,να κάνουμε συγκρίσεις!
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ,πως έπαψε αιφνιδίως η κριτική στο δήμαρχο για τις πεζοδρομήσεις..Θα ενθυμούνται όλοι οι Κορίνθιοι τις αντιδράσεις ,τις διαφωνίες ,τις προτάσεις για "ξήλωμα της Εθνικής Αντίστασης "!Τώρα, οι μόνες ενστάσεις ως προς το συγκεκριμένο δημοτικό έργο είναι σχετικά με την ποιότητά του και την φιλοσοφία του..Τώρα, δειλά δειλά ,ακούγονται κάποιοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας προς την αγορά ,για να δικαιολογηθούν και οι τότε δεσμεύσεις των τότε ξεσηκωμένων παρατάξεων!
Το κυκλοφοριακό ,ως αποτέλεσμα των πεζοδρομήσεων, δεν έγινε αιχμή του δόρατος απο τους πρωταγωνιστές των εκλογών.Δόθηκε πρόσφατα απο τον κύριο Κασσίμη το παραδειγμα της Αδειμάντου ,για την οποία έχω γνώση ..και τον διαβεβαιώ, πως αυτό που πράγματι φοβόμουν, δεν έγινε!Δεν υπάρχει μποτιλιάρισμα στην Αδειμάντου ,όποια ώρα της ημέρας κι αν βρεθείς.Αντιθέτως ,παλαιότερα, θα μπορούσα να ισχυριστώ πως ο  συγκεκριμένος δρόμος ήταν καταδικασμένος σε υποβάθμιση
Οι ανθυποψήφιοι του κυρίου Πνευματικού θα μπορούσαν να ισχυριστούν την έλλειψη πάρκιγκ και να κάνουν τις προτάσεις τους πιο συγκεκριμένες.Αποτέλεσμα πως δεν υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο της πόλης ,είναι η απομάκρυνση απο τα σχέδια του δημάρχου, του υπογείου γκαράζ στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη.
Ο δήμαρχος κατηγορήθηκε για την αναπλαση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου ..Δίχως άδεια γίνονται ,τόνισε ο κύριος Κασσίμης ,θέλοντας να τονίσει πως τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ..Αναφέρομαι στον κύριο Κασσίμη ,γιατί δεν έχω ακούσει ακόμα τον κυριο Γιώτη και μπορώ να του απαντήσω πως, εκ του αποτελέσματος, οι Κορίνθιοι ενδιαφέρονται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Κι αν έγιναν πρόχειρα τα έργα, σε ένα τόπο με καθεστώς αμφισβητούμενο ακόμα ,τα έργα τα υπερασπίζονται και τα θέλουν. Πόσοι Κορίνθιοι κάθε ηλικίας δεν ξεχύθηκαν το καλοκαίρι, αλλά και ΄τωρα, να περπατήσουν, να αθληθούν ,να ρεμβάσουν; Ποιον ενδιαφέρει αν κάποιο έργο βρίσκεται στον αέρα απο πλευράς νομιμότητας ,όταν είναι ηθικά σωστό, πως αυτός ο τόπος ανήκει στους Κορινθιους κι όχι σε εκείνους που σχεδιάζουν την επέκταση του λιμανιού της Κορίνθου .
Όλα τα παραπάνω όμως δεν απασχόλησαν ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο. Ίσως γιατί ως θέματα εξανλήθηκαν πριν την έναρξη της ..Ίσως γιατί ο κόσμος αγκάλιασε τα έργα,για τα οποία ουδείς αμφισβητεί πως θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα ,αλλά τα έργα σίγουρα άλλαξαν την ρότα τούτου του τόπου.Σίγουρα, λοιπόν, ο Πνευματικός δεν θα μπορούσε να κατακριθεί για το έργο του .Έτσι μπήκε το  θέμα του νερού στην ατζέντα..Μπορούμε πράγματι να δεχθούμε τις ολιγωρίες που, ενδεχομένως, υπήρξαν απο πλευράς δημοτικής αρχής ..Ακόμα και για τις  πηγές, που θα πρέπει να προστατευθούν!Το ότι ένας δήμαρχος, όμως, κρύβει απο τους δημότες του, πως το νερό που πίνουν είναι ακατάλληλο ,επισκίασε όλα τα άλλα κι έφερε τον πολιτκό διάλογο σε άλλη διάσταση  ..Ο κόσμος θορυβήθηκε κι ας έπινε νερό ένα χρόνο τώρα ,χωρίς να πάθει τίποτα .Η ψυχολογία της μάζας είναι μελετημένη ..μελετημένες και οι αντιδράσεις της . Δεν είναι τυχαίο πως, ακόμα και την ύστατη στιγμή, οι επικεφαλείς των συνδυασμών δεν βγήκαν να πουν, πως το νερό δεν είναι πόσιμο.Ευτυχώς!Μόνο ο βουλευτής Κόλλιας διαπίστωσε το συγκεκριμένο γεγονός ,αγνωστο με ποια στοιχεία;Έκανε και ερώτηση στην βουλή για το θέμα .Κι είναι απορίας άξιο, πως κατατίθενται οι ερωτησεις στην βουλή ,δίχως στοιχεία, απο την μια και με προσωπικές διαπιστώσεις, απο την άλλη.Το Σάββατο ο κύριος Κασσίμης μας απάντησε πως πίνει νερό απο την βρύση. Εχω την εντύπωση πως και ο κύριος Γιώτης, εκεί στο εκλογικό του, θα πίνει  νερό πόσιμο!Χρειάζεται γενναιότητα να το παραδεχθείς και υπευθυνότητα, κατόπιν, να πιέσεις, για να ληφθούν, τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πηγών.Δεν είναι έντιμο να προσδοκάς ψήφους μέσα απο τον ψυχολογικό εφιάλτη των σαστισμένων πολιτών.Με όλα τα παραπάνω ,ήθελα να τονίσω ,πως ο Πνευματικός ήταν ένας δήμαρχος που έκανε έργο ,όσο κι αν αυτο απαξιώνεται εύλογα απο τους συνυποψηφίους του.Ο Πνευματικός δεν έχει δυσαρεστήσει ενδεχομένως κάποιους για την απραξία του.Ίσα ίσα ήταν ένας απο τους πιο δραστήριους δημάρχους που πέρασαν ποτέ απο αυτη την πόλη. Η συμπεριφορα του υπήρξε, κάποιες φορές κακή κι άλλες προσβλητική .Εκεί το θέμα γεννήθηκε,αλλά δεν μπορούν τώρα οι αντιπαλοι να το εστιάσουν απο τα μπαλκόνια. Μόνο, στις κατ ιδίαν συναντήσεις τους με τους ψηφοφορους, αναλύουν καταστάσεις Ο Πνευματικός συγκρούεται κι εκεί που πρέπει ( με τα συμφέροντα ,με τους αξιωματούχους ,με το κόμμα του για το συμφέρον της πόλης του) αλλά δυστυχώς και με τους συνδημότες του πολλές φορές και αδίκως .  ..Και η αντιπολίτευση όμως ,γνωρίζοντας την αχίλλειο πτέρνα του και το έκρυθμο του χαρακτήρα του ,προκάλεσε καταστάσεις και όξυνε τα πράγματα..Κάποιες φορές και υπογείως,.Το μεγάλο ζητούμενο, όμως, είναι τι δήμαρχο θέλουμε και σε τι πόλη προσδοκούμε να ζήσουμε ...Σε αυτά τα θέματα αλλά και για το διακύβευμα των εκλογων στο δήμο Κορινθίων ,θα αναφερθούμε όλη αυτή την εβδομάδα..