14 Οκτ 2010

Με παρέμβαση του Άγγελου Μανωλάκη δρομολογείται επιτόπια επίσκεψη του υφυπουργού κ. Σπ. Βούγια στη Βόχα για τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ.



Σήμερα Πέμπτη 14.10.2010 συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αναφορικά με τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα σε χωριά της Βόχας.
Στην επίκαιρη ερώτηση απάντησε ο υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας, ο οποίος δήλωσε πως μετά και την ερώτηση του βουλευτή προγραμματίζει μια επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή ώστε να επιβλέψει τις εργασίες, οι οποίες εκτελούνται από την ΕΡΓΟΣΕ για το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Ο κύριος υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι παρότι τα έργα τις ΕΡΓΟΣΕ γίνονται με όλες τις τελευταίες προδιαγραφές, συμφώνησε να διερευνηθεί με κάθε λεπτομέρεια και προσοχή οι επιπτώσεις, οι οποίες προέκυψαν κατά τι βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια ώστε να διευθετηθούν καλύτερα οι χείμαρροι και τα ρέματα, τα οποία δεν έχουν απόληξη στη θάλασσα και να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στην παλαιά εθνική οδό.

Από την πλευρά του ο κ. Μανωλάκης αναγνώρισε ότι για τις πλημμύρες μπορεί να ευθύνονται και οι πολίτες με τυχόν καταπατήσεις εντός των ρεμάτων, αλλά επισήμανε ότι τα δύο σημαντικά έργα, τα οποία εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Κορινθία (Προαστιακός και Νέα Εθνική Οδό), πρέπει να επιταχυνθούν και να εκτελεστούν χωρίς κακοτεχνίες. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο στην Ν.Ε.Ο. προκειμένου να αποσυμφωρηθεί η παλαιά εθνική οδό, και έθεσε στον κύριο υφυπουργό το αίτημα της παραχώρησης της έκτασης της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής.
Μετά και τις εξηγήσεις του κύριου υφυπουργού ο κ. Μανωλάκης εξέφρασε την ελπίδα κατά την επικείμενη συνάντηση να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις για να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της πεδινής Κορινθίας.