14 Οκτ 2010

24ωρη Παγκορινθιακή απεργία στις 20 Οκτωβρίου για την FULGOR

24ωρη Παγκορινθιακή απεργία στις 20 Οκτωβρίου αποφάσισε το Εργατικό κέντρο Κορίνθου για το θέμα της FULGOR .Η απόφαση ελήφθη την Τρίτη το απόγευμα ,στη συνεδρίαση του ΔΣ του οργάνου ,με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στην εταιρία .Είναι μια μορφή δυναμικής συμπαράστασης του συνδικαλιστικού οργάνου στους 250 εργαζομενους της επιχείρησης που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο .
Το εργατικό κέντρο Κορίνθου κάνει έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους του νομού να συμμετάσχουν στην απεργία ,καθώς και στον εμπορικό κόσμο της Κορίνθου να κλείσει τα μαγαζιά του, ώστε η διαμαρτυρία της Κορινθιακής κοινωνίας να είναι σύσσωμη ..
Είναι γεγονός ,πως η FULGOR είναι ένα στοίχημα για το εργασιακό τοπίο στο νομό Κορινθίας ,αλλά και για την τοπική μας οικονομία..
Εαν αφήσουμε τις εξελίξεις να τρέξουν ,δίχως καμία μορφή αντίδρασης ,εκείνες θα λάβουν την μορφή χιονοστιβάδας με επιπτώσεις τραγικές για το νομό.
Μην παραβλέπει κανείς πως το 2011 είναι μια πολλή δύσκολη χρονιά και αναμένεται να έχουμε κι άλλα κρούσματα μαζικών απολύσεων ,όπως τουλάχιστον πληροφορούμαστε. Πρέπει λοιπόν, μαζικά να αντισταθούμε ,ως Κορίνθιοι. Αυτήν την ώρα γίνονται συζητήσεις με επενδυτές για την πώληση της εταιρίας .Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε το στοίχημα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας! Αυτό σημαίνει ,αναγνώστη μου ,λιγότερους άνεργους στο νομό ,λιγότερες απώλειες κέρδους της τοπικής οικονομιάς μας ..Πρέπει να θέσουμε τα δικά μας όρια και αντιστάσεις.