14 Οκτ 2010

Χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ και επεισόδια στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης



Ένταση επικρατεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μετά τη χρήση δακρυγόνων που έκαναν οι άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να αναγκάσουν τους συμβασιούχους να αποχωρήσουν και να ανοίξει ο χώρος. Απίστευτες εικόνες στον Ιερό Βράχο, ενώ με χειροπέδες αποχωρούν οι συμβασιούχοι.


Ανδρες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις ανέβηκαν στην Ακρόπολη το πρωί, βάσει εισαγγελικής εντολής, μετά την άκαρπη συνάντηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ν. Γύζη με τους συμβασιούχους, την Τετάρτη.

Μέσω πλαϊνής εισόδο, κατάφεραν να μπουν στο χώρο από πλαϊνή είσοδο και να απωθήσουν τους συμβασιούχους.

«Την άσχημη τροπή την έχει δημιουργήσει ο κατά το Σύνταγμα υποδειγματικός εργοδότης, που έχει αφήσει τους εργαζόμενους στη μεγαλύτερη 'βιομηχανία' της χώρας -τον πολιτισμο- απλήρωτους εδώ και 24 μήνες» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρήστος Νικολιτσόπουλος.

Οι συμβασιούχοι βρίσκονταν στην Ακρόπολη από την Τετάρτη, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία, άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Μιλώντας στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε πως βάσει νόμου δεν μπορούν να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων ούτε να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

Όσο για το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων, ο κ. Χυτήρης παραδέχθηκε ότι για αυτό δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Υποστήριξε όμως ότι ορισμένοι συμβασιούχοι δεν έχουν πληρωθεί επειδή δεν έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα.



Newsroom ΔΟΛ