14 Μαΐ 2021

Τα έβαψαν... "μαύρα" οι μεγάλοι εργοδότες λόγω του... "φιλεργατικού" Ν/Σ της Κυβέρνησης!


του Νίκου Φλαούνα

Ζούμε εποχές παράλογες και ειναι προφανές πως οι πολίτες μετα την 10ετή μνημονιακή περίοδο και την 15μηνη "μητσοτακική" καραντίνα λογω πανδημίας, εχουν πάθει μεγάλη... ζημιά!

Φέρνει ενα σχέδιο νόμου η Κυβέρνηση δια του γνωστού φιλεργατικού και εξπερ στο ξεπούλημα της δημόσιας..

περιουσίας Κωστή Χατζηδάκη, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα υπέρ των εργαζομένων σε βάρος των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων και βιομηχάνων.

Έτσι τουλάχιστον λεει (η Κυβέρνηση) και ως δια μαγείας (αφού πριν το δούν... λαλούν) όλοι οι βουλευτές της Ν. Δ κλείνουν θέσεις στα φιλοκυβερνητικά κανάλια (δηλαδη σε όλα) προκειμένου να πείσουν τους πολίτες για την φιλεργατική μεταρρύθμιση του Κυριάκου!

Και να τωρα πως προκείπτει η προκληθείσα  " ζημιά " στην ψυχολογία (και οχι μόνο) των Ελλήνων!

Αντί να πουν ευχαριστώ, βγαίνουν στους δρόμους ενω ταυτόχρονα ΟΛΑ τα σωματεία, συνδικάτα και κόμματα διαμαρτύρονται και υποστηρίζουν τα αντίθετα.

Απο την άλλη πλευρά οι κατα την κυβέρνηση θιγόμενοι επιχειρηματίες (!) εχουν προφανώς μείνει άναυδοι για την σε βάρος τους νομοθετική διάθεση (μέχρι να ψηφιστεί) της κυβέρνησης.

Σιωπηρά περνούν το δράμα τους, τα εχουν βάψει "μαύρα" και περιμένουν απο τους ...ανόητους εργαζόμενους να βάλουν...πλάτη προκειμένου να διασωθούν  τα δικά τους συμφέροντα! 

Αφου λοιπον οι εργαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν τα συμφέροντά τους, δεν βρίσκουν λόγους να ξεσηκωθεί το κεφάλαιο και η μεγάλη επιχειρηματικότητα.

Δεν μπαίνουμε στην ουσία του νομοσχεδίου, τα ακούτε και τα διαβάζετε απο καταλληλότερους...!

Ομως σχολιάζουμε το περίεργο αυτο φαινόμενο.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει ενα Νόμο που ειναι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και ξεσηκώνονται οι ...εργαζόμενοι!

Και αφου ειναι υπέρ των εργαζομένων, προφανώς αφαιρεί δικαιώματα απο τους εργοδότες.

Οι εργοδότες όμως τηρούν σιγήν.... ιχθύος!