8 Δεκ 2011

Της ...απογραφής χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων


Συζήτηση για την απογραφή χθες το βράδυ στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Κορινθίων. Μια συζήτηση που αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απο τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και με περιέργεια απο τα ΜΜΕ..
Ποια η περιουσία του νέου Καλλικρατικού δήμου...
Κορινθίων; Είναι η προίκα κερδοφόρα έχει πολλά "φέσια";;  Η αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια..Και μπορεί να εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή και οι απαιτήσεις των καιρών να είναι άλλες,σίγουρα όμως δεν ενέχουν πλέον παραγραφές κι αποκρύψεις των όποιων χρεών..
Στην χθεσινή συζήτηση εμείς οι δημοσιογράφοι δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε σε ποια ακριβή οικονομική κατάσταση εισέρχεται ο δήμος Κορινθίων μετά την συνένωσή του με τους άλλους Καποδιστριακούς. Δεν είχαμε την γραπτή εισήγηση του προέδρου του ΔΣ κ. Νίκου Σταυρέλη και καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μας σταλεί. Ο κύριος Κώστας Γιώτης απο την άλλη, σε μια τοποθέτηση που θύμιζε αποχαιρετισμό απο τα δημοτικά τεκταινόμενα ,διαπίστωσε κενά στις μεθόδους αποτίμησης και συμβούλεψε τον δήμαρχο να προτάξει την αναπτυξιακή διάσταση του δήμου. Μάλιστα πρότεινε την δημιουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης.Διαπίστωσε πως η έκθεση των ορκωτών λογιστών δεν μπορεί να αποτελέσει εργαλείο γιατί δεν έχει πλήρη απολογιστική απεικόνηση.Ο κ. Γιώτης καταλήγοντας τόνισε πως θα θεωρούσε υπορβολή την καταψήφιση λογιστικών κειμένων ,αλλά δεν μπορεί να υπερψηφίσει αιτές τις ατέλειες που διαπιστώσε στην έκθεση των ορκωτών λογιστών. Κατέληξε λοιπόν μαζί με την παράταξη του να ψηφίσει λευκό.
Η κίνηση Πολιτών μέσω της κ. Δασκαλοπούλου είχε εμπεριστατωμένη και μακροσκελή τοποθέτηση που θύμιζε Χαράλαμπο Κασίμη (σίγουρα ο καθηγητής βοήθησε ιδιαίτερα) .Η κίνηση Πολιτών καταψήφισε την έκθεση των ορκωτών λογιστών τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ευρήματα ,υπάρχουν κενά και αναρωτήθηκε εαν δεν υποβλήθηκαν στοιχεία πλήρη για όλους τους δήμους.Αναφερόμενη στην Οικονομική Επιτροπή τόνισε πως εξαρχής η Κίνηση Πολιτών είχε εκφράσει τις ενστάσεις της για θέματα πολιτικής δεοντολογίας ,διαπιστώνοντας πως οι απογραφείς είναι και απογραφόμενοι (για την συμμετοχή αντιδημάρχων στην σύνθεση της )Η κίνηση Πολιτών αναφέρθηκε και σε ανεξόφλητες οφειλές στον δήμο πρώην αιρετών αλλά και εν ενεργεία,γεγονός που έκανε τον Αλέξανδρο Πνευματικό στην τοποθέτηση του να απαντήσει πως είναι υποθέσεις που βρίσκονται στην δικαιοσύνη,επομένως ο δήμος δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα.Τα στοιχεία της απογραφής καταψήφισε και η κ. Τσαρμπού. Ενώ ο κύριος Πούρος ψήφισε λευκό.
Ο δήμαρχος αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στο σώμα πως σε όλες τις τοποθετήσεις των επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων δεν άκουσε κάποιο στοιχείο συγκεκριμένο που αμφισβητείται.Τονίζοντας πως τα στοιχεία της πρώτης αυτής απογραφής δεν έχουν σχέση με τον ισολογισμό απολογισμό κάλεσε το ΔΣ να αναθεωρήσει την στάση του και να ψηφίσει την έκθεση.