8 Δεκ 2011

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας συνεχίζεται


Συνεχίζονται οι Προβολές Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Κορινθίας- Πελοποννήσου συνεχίζεται με Ελληνικές και ξενόγλωσσες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους πρώτης προβολής...

ντοκιμαντέρ και πολλές πρεμιέρες. Την Πέμπτη το πρόγραμμα ξεκινά στις 7 μμ με Ciao Cirella, ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ Α' προβολής, αφηγώντας την ιστορία μιας οικογένειας από την Ιταλία που διασκορπίστηκε σε όλη την υφήλιο. Στις 8μμ θα προβληθεί η ρωσική ταινία  Medea, Α' προβολής, που  αποτελεί σύγχρονη διασκευή της τραγωδίας του Σενέκα «Μήδεια». Στις 9.15 μμ το Φεστιβάλ φιλοξενεί το βραβευμένο “Ithaca” του Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, που παρουσιάζει δραματοποιημένο το ομώνυμο ποίημα του Καβάφη. Η βραδιά κλείνει με τη ρωσική ταινία  I shall remember, Α΄προβολής,  που μέσα από μια οικογενειακή ιστορία παρουσιάζει την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και του Ολοκαυτώματος.
Οι προβολές της Παρασκευής ξεκινούν στις 6μμ με ταινίες μικρού μήκους, κινούμενα σχέδια, όπως και μια ταινία στο πλαίσιο του αφιερώματος «We can do», το Οnce upon a train ινδικής παραγωγής. Ακολουθεί η ιστορία μυστηρίου από την Πολωνία,  Τhe vanishing, Α' προβολής, στις 8μμ. Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 9.15μμ, θα προβληθεί σε παγκόσμια πρώτη, η ταινία Big Black, παρουσία του ιδίου του Γερμανού σκηνοθέτη Oliver Kyr. Μια ιδιαίτερη ταινία, όπου η υπόθεση εκτυλίσσεται σε έναν ουδέτερο χωροχρόνο. Ο νεαρός Jack ξυπνάει από τον εφιάλτη του καθαρτηρίου και περιπλανιέται μέσα από μια έρημη γη με σκοπό να επανορθώσει για την ενοχή που άφησε πίσω. Η όμορφη Εύα θα είναι ο φύλακας-άγγελος ή η τελική του μοίρα; Η κινηματογραφική εβδομάδα κλείνει με την τέταρτη ταινία Α' προβολής του Ζάχου Σαμολαδά, Σκοτεινός Θρύλος όπου στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τον σκηνοθέτη.
Στο Φεστιβάλ παρευρίσκεται από την έναρξη ήδη ο διακεκριμένος Ινδός παραγωγός Vivek Singhania, μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ της Κορίνθου, όπως και πολλών άλλων διοργανώσεων διεθνώς (New York’s Indian Film Festival κ.α.). Ο Vivek Singhania, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στην πατρίδα του, έχει ξεκινήσει από το 2007 διεθνή καριέρα. Το 2008 η αγγλόφωνη ταινία του «Κάρμα» προσείλκυσε το ενδιαφέρον παγκοσμίως και κέρδισε βραβεία σε Ελλάδα και Ισπανία. Παράλληλα, υπήρξε συμπαραγωγός της γερμανικής παραγωγής «My indisches Dorf» (το ινδικό χωρίο μου), ενώ  παράλληλα παραμένει ενεργός και στο Μπόλυγουντ.
www.corithianfilmfestival.org