21 Αυγ 2011

Χημειοθεραπεία με... «έκσταση»


Οι επιστήμονες ενέταξαν ένα ακόμη παράνομο ναρκωτικό στο οπλοστάσιο της ιατρικής επιστήμης κατά του καρκίνου και των συμπτωμάτων του.

Μετά την κάνναβη που χρησιμοποιείται πλέον ευρέως, για να μειώσει τα συμπτώματα των σκληρών θεραπειών...
που υφίστανται οι καρκινοπαθείς, μία ακόμη παράνομη ουσία, η γνωστή μας "έκσταση" εξετάζεται για την ιδιότητά της να σκοτώνει ταχύτατα τα καρκινικά κύτταρα.

Πριν από έξι χρόνια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι τα είδη καρκίνου που επιδρούν στα λευκά κύτταρα του αίματος, φαίνονται να ανταποκρίνονται σε ορισμένα "ψυχοτροπικά" φάρμακα, μεταξύ άλλων στα φάρμακα απώλειας βάρους, στα αντικαταθλιπτικά και στα παράγωγα των αμφεταμινών, όπως η ουσία MDMA, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως "Έκσταση".

Νέα πειράματα στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ αποκάλυψαν, ότι ορισμένες ειδικά τροποποιημένες μορφές της "Έκστασης" ενισχύουν μέχρι 100 φορές την ικανότητα της ουσίας να καταστρέφει καρκινικά κύτταρα, όπως γράφει ο Independent.

Οι ερευνητές επιδιώκουν να δημιουργήσουν έκδοχα της MDMA, που θα μπορούν να δοκιμαστούν σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνους του αίματος.
"Αν και δεν επιθυμούμε να δώσουμε ψευδείς ελπίδες στους ανθρώπους, τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν τη δυνατότητα να υπάρξουν βελτιωμένες θεραπείες", δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ