21 Αυγ 2011

Η Εθνική νίκησε και τη Γερμανία του Νοβίτσκι


Με όπλο την ασφυκτική άμυνα και τα επιθετικά ριμπάουντ, η Εθνική ομάδα μπάσκετ νίκησε 69-56 τη Γερμανία και έκανε το 2 στα 2 στο τουρνουά του Μπάμπεργκ. 
Έτσι, η Ελλάδα απέδειξε άλλη μία φορά, ότι η έλλειψη εμπειρίας αντισταθμίζεται με το ταλέντο και τη διάθεση των...
παικτών του Ηλία Ζούρου, που πλέον δείχνουν στους αντιπάλους τους στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, ότι εξακολουθούν να είναι μία ομάδα που θα παλέψει για τα μετάλλια.

Κορυφαίοι της ομάδας σε άμυνα και επίθεση ο Κώστας Κουφός με 17 πόντους και ο Γιάννης Μπορούσης (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ), ο οποίος έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Ντιρκ Νοβίτσκι.

Η Γερμανία προηγήθηκε 3-0, αλλά από εκεί και πέρα η Ελλάδα πέρασε μπροστά και δεν έχασε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, αφού πέρα από τους 26 πόντους που πέτυχαν συνολικά οι Νοβίτσκι και Κέιμαν, δεν υπήρχε κάποιος να απειλήσει το ελληνικό καλάθι.

Λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, τραυματίας αποχώρησε ο Βασίλης Ξανθόπουλος, αλλά δεν φάνηκε να είναι κάτι ανησυχητικό. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αντώνης Φώτσης αποβλήθηκε για αψιμαχία με τον Γιάγκλα. Από τους 14 παίκτες της αποστολής, ο Ηλίας Ζούρος δεν χρησιμοποίησε τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Ίαν Βουγιούκα.


H Εθνική συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα φιλικά προετοιμασίας. Νίκησε έστω και δύσκολα τη Ρωσία, διέλυσε την Τουρκία και τώρα τη Γερμανία και περιορίζει σταθερά τους αντιπάλους της κάτω από τους 65 πόντους. Μπορεί έτσι να χάνει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, αφού πλέον όλοι την υπολογίζουν, όμως δείχνει ότι μπορεί να παλέψει στα ίσια πιο έμπειρες, πιο ψηλές και πιο αθλητικές ομάδες.

Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της Εθνικής, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος. "Σε γενικές γραμμές παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ήμασταν καλοί στον τομέα αυτό. Σιγά σιγά προχωράμε, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στη δουλειά που κάθε μέρα επιβάλλεται να κάνουμε. Δεν θα πρέπει να σταματήσουμε τη δουλειά, θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Ήμασταν καλοί, αλλά θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Να βελτιωνόμαστε, ειδικά στην άμυνα, που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την ομάδα μας. Πρέπει να βρούμε τη χημεία και να προχωρήσουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι στο Ευρωμπάσκετ".

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 28-43, 37-53, 56-69

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Ντιρκ Μπάουερμαν): Μπένζινγκ 4, Χέρμπερ 3(1), Χάμαν 6, Σούλτζε, Σάφαρτζικ 9(3), Ολμπρεχτ, Σβέλδεμ 6(2), Κέιμαν 15, Γκάρδνερ, Νοβίτσκι 11, Γιάγκλα, Βισόσκι, Στάιγκερ
ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Ζούρος): Βασιλειάδης 4, Μπουρούσης 14, Ζήσης 11(1), Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 9 (2), Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 2, Κουφός 17, Καϊμακόγλου 1, Σλούκας 3(1), Μπράμος