26 Ιουλ 2011

Αποδεκτό το αίτημα των εμπόρων της Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας να συναντηθούν με τον Κάρολο Παπούλια

    
Με αφορμή την 37η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την περασμένη   Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.
    Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης...

κατά την οποία έγινε, “ με καθυστέρηση ένα βήμα προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση” και τόνισε ιδιαίτερα, ότι “ ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν τα εισοδήματα τους”.
    Στην δεξίωση παρεβρέθηκε ως εκπρόσωπος του εμπορίου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλειος Παγώνης. Σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την αγωνία του για το μικρό και μεσαίο εμπόριο. Με την σειρά του ο κ. Παγώνης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μικρό και μεσαίο εμπόριο και στο γεγονός ότι στηρίζεται στους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, που βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται συνεχώς. Ο κύριος Παγώνης επεσήμανε ότι η ΕΣΕΕ είναι σταθερά υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής και της παράνομης διακίνησης εμπορευμάτων, γιατί έτσι μόνο θα ελαφρυνθούν επιτέλους οι νόμιμοι επιχειρηματίες, που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους κάτω από το βάρος της βαριάς φορολογίας.
    Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, ζήτησε να υπάρξει συνάντηση  των εκπροσώπων του εμπορίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του εκθέσουν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρή οικογενειακή εμπορική επιχείρηση και τις θέσεις της. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απεδέχθη το αίτημα και θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, σε ημερομηνία η οποία θα ορισθεί υπηρεσιακά.

Εκ της Ομοσπονδίας