26 Ιουλ 2011

Διαξιφισμοί Ραγκούση- Γρηγοράκου, λίγη ώρα πριν το υπουργικό, τη διαδήλωση και τον ΚΤΕ


Όσοι πιστεύουν ότι το αποψινό ΚΤΕ μεταφορών του ΠΑΣΟΚ θα είναι μια ανώδυνη υπόθεση με ολίγη από τη συνήθη γκρίνια και θα καταλήξει όπως πάντα σε αμοιβαίες διαβεβαιώσεις και ένα συμβιβασμό, μάλλον πλανώνται πλάνη οικτρά....
 
Ήδη, ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος
μιλώντας το πρωί στον Βήμα Fm, ανέφερε με αφορμή την απεργία των ιδιοκτητών ταξί ότι ο κ. Ραγκούσης θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του. Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Ραγκούση που έκανε εκ νέου λόγο για επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών.


Όσο πλησιάζει η 6η απογευματινή της Τρίτης, τόσο περισσότερο ανεβαίνει η ένταση και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, παραπέμποντας σε κλασσικές γουέστερν ταινίες του τύπου «το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» ή τη «μονομαχία στο Ο.Κ Κοράλ».

Οι διαξιφισμοί άρχισαν από νωρίς σήμερα με τον βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Γρηγοράκο να προτρέπει τον κ. Ραγκούση να αναλάβει τις ευθύνες του, ακόμη και υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Από τη πλευρά του, ο κ. Ραγκούσης απάντησε με εξίσου αιχμηρό τρόπο, δηλώνοντας :«Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου».

Στη συνέχεια, ο κ. Ραγκούσης έθεσε το εξής ερώτημα προς τους βουλευτές που αντιδρούν στην απελευθέρωση των ταξί: «Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;»
Ο Ραγκούσης δεν θα κάνει πίσω, το ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του την Κυριακή και για να μην υπάρχει παρεξήγηση, έστειλε και το μήνυμα στους βουλευτές του ΚΤΕ τι ακριβώς θα ακούσουν από το στόμα του «Είμαστε συνεπείς ή όχι με τις δεσμεύσεις μας, με τις ίδιες τις αποφάσεις μας; Ψηφίσαμε ήδη έναν νόμο, τον οποίο δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην εφαρμόσουμε. Μόνο αυτή η στάση είναι συμβατή με ένα κράτος ευνομίας, με ένα κράτος κανόνων και όχι ένα κράτος εξαιρέσεων», έγραψε τη Δευτέρα στα ΝΕΑ. Ο νόμος αυτός είναι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου και ο Ραγκούσης τονίζει σε όποιον θέλει να το ακούσει, ότι αυτόν τον νόμο τον έχουν ψηφίσει όλοι οι βουλευτές που αντιδρούν σήμερα.