25 Νοε 2015

Στιγμές Δημοκρατίας: Η κυβέρνηση έφερε «πακέτο» στη Βουλή 12 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και 3 τροπολογίες....Η απάντηση της Ζωής!


Την ώρα που η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προσπαθεί να... μαζέψει τα κομμάτια της στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, εντός της Ολομέλειας η κυβέρνηση, ξεχνώντας όσα κατήγγειλε όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, βρίσκει «πεδίον δόξης λαμπρό», προχωρώντας με ιδιαίτερη άνεση σε πρακτικές κακής νομοθέτησης.


 Δεν είναι μόνο το γεγονός, ότι «περνά» για κύρωση από την Ολομέλεια 12 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, κυρίως για τα capital controls, με την... «μία» και στο «άψε σβήσε». Καθώς η ΝΔ ασχολείται με τα συντρίμμια του εσωκομματικού «ναυαγίου» της περασμένης Κυριακής, η κυβέρνηση... πρόσθεσε και τρεις τροπολογίες στο νομοσχέδιο κύρωσης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, κίνηση, για να το πούμε κομψά, που δεν ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αλλά ούτε εμπεριέχει στοιχεία καλής νομοθέτησης.

Η πρώτη τροπολογία αφορά την «Κύρωση της Συμφωνίας για τη Μεταφορά και Αμοιβαιοποίηση των Εισφορών στο Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης, που υπεγράφη στις Βρυξέλλες στις 21 Μαϊου 2015 καθώς και το από 22 Απριλίου Πρακτικό Διόρθωσης της Συμφωνίας αυτής». Η δεύτερη αφορά «Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού» και η τρίτη τροπολογία αφορά «Σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού των Περιφερειών».

topontiki.gr

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός, και με φαρμακερό tweet της, ειρωνεύεται τον Αλέξη Τσίπρα:

Zoe Konstantopoulou @ZoeKonstant
Σήμερα κυρώνονται 12 (!!!) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με ένα Νόμο κ εκπρόθεσμα. "Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος" @atsipras

12:36 μ.μ. - 24 Νοε 2015


Πηγή: http://anemosantistasis