10 Μαΐ 2011

«Διαύγεια» και για τα οικονομικά των κομμάτων ετοιμάζει ο Ραγκούσης


Σύντομα πρόκειται να δοθεί για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων αλλά και το «πόθεν έσχες» των πολιτικών.Αυτό τόνισε μιλώντας στο συνέδριο «Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς» με θέμα «Κράτος και Διαφθορά», που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο υπουργός Εσωτερικών..
Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης προανήγγειλε τα πολιτικά κόμματα θα υποχρεωθούν να τηρούν έναν λογαριασμό για όλες τις δοσοληψίες τους, να έχουν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και να αναρτούν τις δαπάνες τους στο Διαδίκτυο.

Ο υπουργός των Εσωτερικών αναφερόμενος στις αλλαγές για το πολιτικό χρήμα, επεσήμανε ότι «στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα στέρεο και φερέγγυο πλαίσιο για τα οικονομικά των κομμάτων και των πολιτικών», επαναλαμβάνοντας ότι θα δημιουργηθεί Επιτροπή στην οποία την πλειοψηφία θα έχουν δικαστικοί, που θα ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών.

Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των βουλευτών θα γίνει αναδρομικά, ενώ πρόσθεσε ότι όλες αυτές οι αλλαγές θα συνδυαστούν με την αλλαγή του εκλογικού νόμου

newpost