10 Μαΐ 2011

"Είμαστε κοντά στον Στέφανο Μίλλερ"


 Γράφει η Μαρία Χρισταρά

23 Ιουνίου 2012 αναβιώνουν τα Νέμεα.
Ο κύριος Μίλερ θέτει υποψηφιότητα για να γίνει πρόεδρος του συλλόγου για την αναβίωση των Νεμείων αγώνων.
Η Νεμέα έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία,να βγει,να ακουστεί..
το όνομά της στον κόσμο, να δεχτεί επισκέπτες, που θα θαυμάσουν τον αρχαιολογικό της πλούτο και τις << πηγές>> του φημισμένου κόκκινου κρασιού της.

Αυτή την ευκαιρία θα της την δώσουν τα <<Νέμεα>> οι αγώνες, που θα ζωντανέψουν στις 23 Ιουνίου 2012. Οι αγωνιζόμενοι από όλο τον κόσμο θα τρέξουν στο ίδιο στάδιο,που οι πρόγονοι μας έτρεχαν πριν από αιώνες και θα πατήσουν ξυπόλητοι πάνω στο ίδιο χώμα που πατούσαν κι αυτοί.

Το στάδιο το ανακάλυψε ο κύριος Μίλερ έτσι εξηγείται πως αυτός ο άνθρωπος θέλει να ασχοληθεί χωρίς κανένα κέρδος, παρά μόνο με την ικανοποίηση να δει να πραγματοποιούνται οι αγώνες σε κάτι, που αυτός έφερε στο φως και είναι το παιδί του.

Την 15η Μαϊου την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν οι εκλογές για να αναδειχθεί ο πρόεδρος και το συμβούλιο, που θα φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο, την τέλεση των Νεμείων αγώνων:

Υποψήφιος για την θέση του Προέδρου είναι ο κύριος Μίλερ αρχαιολόγος, κάτοικος της περιοχής, από αγάπη, αφού έζησε και δημιούργησε εκεί, περίπου 40 χρόνια.

Έιναι βέβαιο ότι θα επικρατήσει, αφού όλοι γνωρίζουν το καλό, που έχει κάνει σ' αυτό  τον τόπο και τις δυνατότητες, που έχει να δώσει παγκόσμιο χαρακτήρα στους αγώνες, με συμμετοχές απ'όλον το πλανήτη. Η φήμη του και το έργο του τον έχουν κάνει γνωστό παντού και με μεγάλο κύρος.

Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι αυτός ήταν, που με κόπους και εκατομμύρια δολάρια, που έφερε έκανε αυτό το θαύμα στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας. Οι Έλληνες είμαστε λαός με πολλά ελαττώματα όπως ο ατομικισμός,ο εγωισμός, η ανοργανωσιά και πολλά άλλα. Έχουμε όμως αποδείξει ότι όταν πρόκειται για την πατρίδα μας τα αφήνουμε όλα στην άκρη και κάνουμε θαύματα.

Έτσι η Νεμέα χρειάζεται την συστράτευση όλων με πρώτον τον σπουδαίο φιλέλληνα -που έγινε Έλληνας - για να ακουστεί το όνομά της, ως αρχαιολογικός προορισμός και σπουδαία αμπελομάνα γη, για να μπορέσει να πάρει σε επισκεψιμότητα και ανάπτυξη τη θέση, που της αξίζει.

Την δύναμη αυτή την έχει μόνο ο κύριος Μίλερ και όλοι θα έρθουμε δίπλα του.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία για να μπορέσει πάλι να κρατήσει το τίτλο << Λέων της Νεμέας>> και να ξέρει ότι πάντα στις ψυχές των συμπολιτών του και των χιλιάδων φίλων του βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο βάθρο των Ελλήνων ηρώων.

Θα ήθελα σ'αυτό το σημείωμα να δώσω συγχαρητήρια στον Δήμαρχο της Νεμέας τον κύριο Β. Ανδριανάκο για τη σωστή θέση, που πήρε στην συνεδρίαση του συλλόγου την 17η Απριλίου. Αψηφώντας το πολιτικό κόστος κάτι, που έχουμε χρόνια να δούμε από πολιτικά πρόσωπα προέταξε το συμφέρον της πόλης και ζήτησε συστράτευση γύρω από τον κύριο Μίλερ, κάτι που τα 200 μέλη του συλλόγου εκτίμησαν και το έδειξαν με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ένας νέος άνθρωπος με όραμα, για την πόλη του και την ανάπτυξή  της, ένας πολιτικός, που ξέρει ότι το συμφέρον της είναι να πληθύνουν οι κήρυκες καλών ανά τον κόσμο και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από κινήσεις του κυρίου Μίλερ και των φίλων του παγκόσμια.


Ας ανασκουμπωθούμε, η πατρίδα αυτή τη δύσκολη στιγμή έχει ανάγκη. Ας προσπαθήσουμε να την <<σηκώσουμε λίγο ψηλότερα>>.Θα το καταφέρουμε αυτό, εάν δούμε και εμείς το ίδιο όραμα που ο κ. Στέφανος Μίλερ έχει στο μυαλό του για την Νεμέα για την Ελλάδα.

Μαρία Χρισταρά