21 Μαΐ 2011

Κατά του Π. Καμμένου προσφεύγει ο Αντρίκος Παπανδρέου


 Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο Αντρίκος Παπανδρέου στα όσα δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος προ ημερών σε ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Παπανδρέου ενεπλάκη σε χρηματιστηρικές συναλλαγές που σχετίζονταν με το... ελληνικό χρέος.

Νωρίτερα σήμερα, ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε πως «αν ο κ. Παπανδρέου κινηθεί νομικά, οφείλει ο κ. Καμμένος να παραιτηθεί της ασυλίας του».

Ο κ. Καμμένος είχε σημειώσει, ακόμη, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «έμμεσος Broker» κι ότι «τα αδέλφια του πρωθυπουργού είναι μπλεγμένα σε περίεργη χρηματοοικονομική υπόθεση, στην οποία είναι μπλεγμένος και ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού κ. Μαργέλης, αλλά και το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά».

«Για όσα ψευδή και συκοφαντικά δήλωσε εις βάρος μου ο βουλευτής κ. Π. Καμμένος, τόσο σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από το βήμα της Βουλής, δηλώνω ότι θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη με σκοπό την υπεράσπιση κάθε νομίμου δικαιώματός μου», δήλωσε ο αδελφός του πρωθυπουργού, καθηγητής Ανδρέας (Αντρίκος) Α. Παπανδρέου, με αφορμή ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ,

Τους ισχυρισμούς Καμμένου έχουν διαψεύσει κι άλλα πρόσωπα τα οποία ενέπλεξε στην ίδια υπόθεση, όπως ο επιχειρηματίας Θ. Μαργέλος και η πρώην οικονομική σύμβουλος του πρωθυπουργού και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.

Από πλευράς ΝΔ, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή πως «αν ο κ. Παπανδρέου κινηθεί νομικά, οφείλει ο κ. Καμμένος να παραιτηθεί της ασυλίας του».

«Ο κάθε βουλευτής είναι πρώτα υπόλογος της συνείδησης του, μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του», πρόσθεσε ο κ. Λυκουρέντζος, διευκρινίζοντας παράλληλα: «Εγώ δεν προσυπογράφω όσα είπε ο κ. Καμμένος. Με καλύπτει η δήλωση που έκανε ο κ. Μιχελάκης και από εδώ και πέρα η υπόθεση αυτή αφορά τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Καμμένο».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr