30 Μαΐ 2011

Ατέλειωτο κουβεντολόϊ για το αεροδρόμιο στο Περιφερειακό!! Αερολογίες και προχειρότητες !


Για το αεροδρόμιο της Τρίπολης συζητά αυτήν την ώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Μέχρι στιγμής το θέμα, που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τους Αρκάδες, έχει προσεγγιστεί απο όλους εξαιρετικά απλοποιημένα σε σημείο που αναρωτιέται κανείς εαν εννοούν τα όσα λέγουν οι αγαπητοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειαρχες..


Εκθέσεις ιδεών, διανθισμένες με στοιχεία που εντάσσονται σε μια κουβέντα με  χαλαρή παρέα συνοδεία  φραπέ κι όχι βεβαίως μέσα στο πολιτκό όργανο της Περιφέρειας. 
Απο τους μεν ...
Ακούσαμε για χρηματόδότηση μέσω ΣΔΙΤ ,για αυτοχρηματοδότηση ....
Για μελέτες έτοιμες ...(Τα μελετητικά γραφεία κι εδώ πρότυπα ταχύτητας,διαπιστώνω!)

Απο τους δε...
Για ένα Αεροδρόμιο στην Τριπολιτσά σαν το αστέρι της Βεργίνας ,το οποίο "ακτινοειδώς" κι εξακτινωμένα σαν το Πανεπιστήμιο της Περιφερείας θα "διαχέεται" ,λέω εγώ,στους άλλους νομούς!!
Εν προκειμένω ακτινοειδώς ,θα στέλνει τους τουρίστες και τα εμπορεύματα στους άλλους νομούς!


Κι επειδή περί του αεροδρομίου της Τρίπολης δεν γνωρίζουν και πολλά οι σύμβουλοι ,επιμένουν να δίνουν τον όρκο στο τέλος της κάθε εισήγησης,ν' ακούσει κι ο Τατούλης! "Ορκίζομαι πως θέλω  την ύπαρξη δύο αεροδρομίων στην Πελοπόννησο.Ένα διεθνές και κυριλέ στην Καλαμάτα κι ένα άλλο στην Τρίπολη με πτήσεις τσάρτερ,να κάνει την "βρωμοδουλειά!" Χαμηλού κόστους εταιρίες,εξυπηρέτηση εμπορικών σκοπών ..Αλλά παράλληλα όλα αυτά με την αναβάθμιση της Στρατιωτικής Πτέρυγας 124 .."
Εκεί σήκωσε κεφάλι η Λακωνία (κουνήσου Λακεδαίμονα μάνα!)
Σου  λέει ο σύμβουλος ως άλλος Παπακωνσταντίνου εν ώρα υπηρεσίας "Θα το δεχτώ κύριοι και το διεθνές της Καλαμάτας και τα τσάρτερ της Τρίπολης ,αλλά να ξέρετε πως κι εμείς είχαμε αεροδιαδρομο στον πόλεμο!!Και για πείτε μου αυτό το αεροδρόμιο πώς θα εξυπηρετεί την Λακωνία; Αφού ο δρόμος Λεύκτρο -Σπάρτης σταματάει στην Σπάρτη; Πώς θα φτάσει ο τουρίστας στην Μονεμβασιά και στην Νεάπολη ; Σωστός!!!!


"Δεν μπορούμε εμείς οι Λάκωνες να είμαστε ολιγαρκείς ..Αν θέλετε αεροδρόμιο να σταματάει ο δρόμος στο Γύθειο ή στους Μολάους ! Αλλιώς τρία τα αεροδρόμια!"!

Ψηφίζω αεροδρόμιο στην Σκάλα ,δεν το συζητώ!!!
Ψυχραιμία όμως ! Για να δούμε θα γίνει αεροδρόμιο,αδέλφια;