30 Μαΐ 2011

Ζητεί «συναίνεση» από... την ΚΟ - Σιωπή με νόημα απο Αβραμόπουλο και Δήμα


Το ένα από τα τρία μέτωπα που άνοιξε, μετά το "όχι" που είπε στην πρόσκληση για συναίνεση, θα επιχειρήσει να κλείσει σήμερα ο κ. Αντ. Σαμαράς. Με την ομιλία του στις 12.30 στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, θα επιχειρήσει να εξηγήσει στους βουλευτές... 
(και ειδικότερα σε εκείνους που θεωρούν ότι σε αυτή την κρίσιμη ώρα το κόμμα τους θα μπορούσε να στηρίξει μια εθνική προσπάθεια) τους λόγους που τον οδήγησαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να απορρίψει κάθε πρόσκληση για συνεννόηση. Το δεύτερο μέτωπο αφορά προφανώς την εικόνα της ΝΔ στην Ευρώπη και το τρίτο είναι η εκλογική βάση και δη το τμήμα εκείνο που αυτοπροσδιορίζεται ως "δεξιό - κεντροδεξιό".

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή του ομιλία ο κ. Σαμαράς επρόκειτο να επιμείνει στο ότι "η συνταγή που ακολουθείται είναι λάθος" και πως "στο λάθος δεν προτίθεται να συναινέσει". Θα υπογραμμίσει τη σημασία των προτάσεων που κατέθεσε ο ίδιος στο Ζάππειο και να δώσει έμφαση στο φορολογικό, το οποίο και θεωρεί βασικό πυλώνα του όλου προγράμματος.

Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται επίσης να απευθυνθεί και στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας (πρόκειται για το δεύτερο μέτωπο που καλείται να διαχειριστεί). Θα τονίσει ότι το κόμμα του έχει σταθερά ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πως ο ίδιος στήριξε τα περισσότερα από τα νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

Επίσης θα στείλει το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί και πάλι θετικά σε ενδεχόμενη πρόσκληση του πρωθυπουργού, αρκεί αυτή τη φορά να έχει "διά ταύτα" και να είναι έτοιμος ο κ. Παπανδρέου να δεχθεί τη βασική αρχή του "Ζαππείου 2", ότι η μείωση της φορολογίας φέρνει ανάπτυξη και αυτή με τη σειρά της τη μείωση του ελλείμματος.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Σιωπή με νόημα από Αβραμόπουλο - Δήμα

Θέμα χρόνου αποτελεί, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, η διαφοροποίηση βουλευτών του κόμματος από τη "σκληρή γραμμή" που έχει υιοθετήσει ο κ. Αντ. Σαμαράς. Στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν λίγα τα στελέχη που αιφνιδιάστηκαν από το "όχι σε όλα" που είπε ο πρόεδρος του κόμματός τους στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Παράλληλα δεν θεωρείται τυχαία η σιωπή των δύο αντιπροέδρων. Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος αλλά και ο κ. Στ Δήμας παρακολούθησαν από... μακριά τις εξελίξεις, καθώς δεν εκλήθησαν στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στη Λ. Συγγρού για τον καθορισμό της τακτικής του κ. Σαμαρά.

Τα δύο πολύπειρα στελέχη έχουν διαφορετική προσέγγιση στο θέμα και έχουν λάβει κατά καιρούς αποστάσεις από τις επιλογές του κ. Σαμαρά. Πιο πρόσφατα, ο κ. Αβραμόπουλος έχει επισημάνει την ανάγκη σύνθεσης των απόψεων και είναι σταθερή του θέση η επιδίωξη συμφωνίας όλων των πολιτικών δυνάμεων πάνω σε μια "εθνική ατζέντα". Ο κ. Δήμας, ο οποίος διατηρεί τις επαφές που απέκτησε ως Ελληνας επίτροπος με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους, έχει προειδοποιήσει τον κ. Σαμαρά για το κλίμα που επικρατεί στην ΕΕ για τη ΝΔ.

 Το Έθνος .gr