30 Μαΐ 2011

Δεύτερος θρίαμβος, αγκαλιά με τον τίτλο ο Παναθηναϊκός


Ματς μπολ για τον Παναθηναϊκό, που με το εμφατικό 78-66 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ χρειάζεται πλέον μία νίκη για να κατακτήσει το 9ο σερί πρωτάθλημά του στην Ελλάδα και το 32ο της ιστορίας του.
Καλύτεροι οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χρεώθηκαν με πολλά... φάουλ και οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Το τρίτο παιχνίδι της σειράς θα γίνει στο ΣΕΦ, την Τετάρτη το βράδυ (22:00).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Σπανούλη στην πεντάδα του αντί του Τεόντοσιτς και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν το «κλειδί» για την καλή εικόνα που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο. Πιο διαβασμένη η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς σε σχέση με το παιχνίδι στο ΣΕΦ, κυκλοφόρησε την μπάλα με υπομονή και βρήκε αρκετά ελεύθερα σουτ από μεσαία και μακρινή απόσταση.
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, αν και σούταρε πολλές περισσότερες βολές από τον Ολυμπιακό δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και σε αρκετές περιπτώσεις του έμεινε η μπάλα στα χέρια. Παρ’ όλα αυτά, κατόρθωσε να φορτώσει με φάουλ του ψηλούς των φιλοξενούμενων (Γλυνιαδάκης 4 φάουλ, Μπουρούσης και Μαυροκεφαλίδης από 3).

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά. Έσφιξε πολύ την άμυνά του και έγινε πιο κινητικός στην επίθεση, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει ένα επί μέρους σκορ 23-15 και να προηγηθεί.
Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πέρασαν την μπάλα μέσα στο καλάθι και κέρδισαν πάρα πολλά φάουλ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός σούταρε 22 βολές παραπάνω από τον αντίπαλο (31-9), ενώ οι ψηλοί του Ολυμπιακού δυσκολεύονταν να παίξουν δυνατή άμυνα, επειδή είχαν χρεωθεί με πολλά φάουλ. Διαμαντίδης, Μπατίστ, αλλά και Τσαρτσαρής ήταν καθοριστικοί στην τελευταία περίοδο, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε πολύ κακή ημέρα τον Τεόντοσιτς.

Ο Παναθηναϊκός πλέον χρειάζεται μία νίκη για να στεφθεί για μία ακόμα φορά πρωταθλητής και θα επιδιώξει να το κάνει στο ΣΕΦ την Τετάρτη το βράδυ (22:00).

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 37-43, 60-58, 78-66

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5 (1), Σάτο 7 (1), Νίκολας 9 (2), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 15 (1), Βουγιούκας 2, Καλάθης 9 (1), Μπόγρης, Καϊμακόγλου 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1), Γκόρντον 11 (1), Σπανούλης 14 (2), Πρίντεζης, Μπουρούσης 12, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 14, Χαλπερίν, Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3 (1), Τεόντοσιτς 2.

ΠΗΓΗ: enet.gr