11 Απρ 2011

Πρόστιμα τέλος για τις παράνομες χωματερές!!!


Δεν πρόκειται να επιβληθούν στη χώρα μας τα πρόστιμα που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λειτουργία των παράνομων χωματερών, στην περίπτωση κατά την οποία συνεχιστούν οι υφιστάμενοι ρυθμοί για το κλείσιμό τους, διαβεβαίωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος... για το Περιβάλλον κ. Γιάνες Ποτότσνικ, ο οποίος συναντήθηκε με τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση και Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.

Ο κ. Ποτότσνικ, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι νέες θεσμικές ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών θα έχουν θετική επίδραση στην προσπάθεια της Ελλάδας να υλοποιήσει τις αναγκαίες υποδομές ανακύκλωσης, επεξεργασίας και διάθεσης στερεών αποβλήτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε από τους δύο υπουργούς η πρόοδος του σχεδίου δράσης της κυβέρνησης, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν 141 από τις 249 παράνομες χωματερές που λειτουργούσαν το Νοέμβριο 2010.

Ο κ. Ποτότσνικ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην πρόοδο της προετοιμασίας για την υλοποίηση των έργων που θα δώσουν την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με παράλληλη προώθηση εκτεταμένων προγραμμάτων ανακύκλωσης.

Εξάλλου, σε συνέντευξή που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, χαιρέτισε «το σοβαρό έργο» που γίνεται στην Ελλάδα με στόχο την παύση λειτουργίας εκατοντάδων παράνομων χωματερών ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται ακόμα πίσω σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.



το Βήμα on line