11 Απρ 2011

Ημερίδα για την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές προοπτικές απο το τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποίησε την Πέμπτη  11 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Τμήματος στην Κόρινθο, Ημερίδα με θεματικό τίτλο «Αγορά Εργασίας και Επαγγελματικές Προοπτικές». Σκοπός..
της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των φοιτητών, των αποφοίτων του Τμήματος αλλά και του ευρύτερου κοινού για την κατάσταση στην αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα δύο εμπειρικών διερευνήσεων που εκπονήθηκαν από ομάδα φοιτητών του Τμήματος στο πλαίσιο Σχεδίου Έρευνας υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Διονύση Κλάδη και από την Επιτροπή Επαγγελματικών Προοπτικών του Τμήματος, με αντικείμενο την πορεία των αποφοίτων του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Επίσης, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος από την Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Μαίρη Γείτονα.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους αλλά και να αναδείξουν τις ευκαιρίες απασχόλησης για τους αποφοίτους του Τμήματος. Στην Ημερίδα συμμετείχε, τέλος, ο υπεύθυνος ποσοτικών ερευνών της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO κ. Αντώνης Παπαργύρης ο οποίος παρουσίασε ορισμένες βασικές τεχνικές για την ανάδειξη των προσωπικών δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την ανάγκη η Ημερίδα αυτή να αποτελέσει την ευκαιρία για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και την ευρύτερη κοινωνία με αμοιβαία οφέλη και για τα δύο μέρη.