11 Απρ 2011

Στο "κρεβάτι του Προκρούστη" οι αναπηρικές συντάξεις


Προκειμένου να εξοικονομήσει ακόμα 8 δις ευρώ για τον κουμπαρά της «Τρόικα», ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό του Υπουργείου Απασχόλησης προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα κόβοντας ακόμη και τις αναπηρικές συντάξεις.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, μέχρι σήμερα...
από τις δέκα χιλιάδες νέες αιτήσεις για συντάξεις αναπηρίας , έχει βρεθεί ότι περίπου το 75% από αυτές, δηλαδή επτάμιση χιλιάδες έχουν εγκριθεί με αποτέλεσμα να πιστεύει το Υπουργείο ότι υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από αυτό.

Έτσι, δόθηκε εντολή οι αιτήσεις αυτές που έχουν κατατεθεί σε όλη τη χώρα να επανεξεταστούν προσεχτικά μια-μια ώστε να διαπιστωθεί αν όντως κάτι ύποπτο υπάρχει ενώ παράλληλα όλες οι αιτήσεις μπαίνουν και σε νέο καθεστώς έγκρισης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost , οι περίπου 200 γιατροί που μετέχουν στις υγειονομικές επιτροπές όλης της χώρας με το νέο καθεστώς, θα τοποθετούνται μετά από κλήρωση ώστε να μην γνωρίζουν από πριν ποιες αιτήσεις πρόκειται να εξετάσεις ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η περίπτωση συναλλαγής από το τραπέζι.

Την ίδια ώρα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν γνωρίζει ποιες από τις φοροαπαλλαγές χρησιμοποιούν οι έχοντες αναπηρική  σύνταξη και αν αυτές χρησιμοποιούνται για αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου, για φοροαπαλλαγές στο δημόσιο η για μετεγγραφή παιδιών στα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σύμφωνα με τα προνόμια των αναπήρων. Και αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που οδηγούν το αρμόδιο Υπουργείο να θέσει σε νέα βάση όλο το καθεστώς των αναπηρικών συντάξεων, αρχίζοντας από το μηδέν.
NEWPOST