9 Μαρ 2011

Σημαντική διάλεξη του Γάλλου πρέσβη για την Ευρωπαική πολιτική και την οικονομική κρίση



Καλεσμένος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ.Παπαθεοδώρου ο Γάλλος πρέσβης Φρανσουά Φαρνώ βρεθηκε στην Κόρινθο για να δώσει διάλεξη με θέμα "Η Ευρώπη μπροστά στην οικονομική κρίση"
Σήμερα το πρωί ο  Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός...

τον υποδέχθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα  μαζί με την συνοδεία του.
Ο Δήμαρχος αφού τον καλωσόρισε, έκανε μια ιστορική αναδρομή της πορείας της Κορίνθου από την αρχαιότητα έως σήμερα, υπογράμμισε την ναυτική της δύναμη και κυριαρχία καθώς και τις πολλές αποικίες που δημιούργησε στην λεκάνη της Μεσογείου. Επίσης αναφέρθηκε  στην  ιστορική επίσκεψη του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, στην περιοχή μας, ο οποίος  ίδρυσε  την πρώτη εκκλησία της Ευρώπης στην πόλη μας.
 Εν συνεχεία έθιξε τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την σύγχρονη κοινωνία μας, την κρίση στην οικονομία και στην κοινωνία και πρότεινε ο πολιτισμός,  μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδος και Γαλλίας,  να αποτελέσει την απαρχή για την ανάπτυξη  και την ευημερία.  Ο Δήμαρχος περιέγραψε  την υφισταμένη κατάσταση με την ανεργία στην περιοχή, πρότεινε, την συνεργασία  στον οικονομικό και τουριστικό τομέα  ούτως ώστε, αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για την οικονομική ανάκαμψη. Επιπλέον, αντέταξε στην σημερινή κρίση και ατομικότητα, την συλλογικότητα και την συνεργασία των Ευρωπαϊκών  χωρών και λαών, προωθώντας κάθε χώρα  τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο Πρέσβης, γνώστης της Ελληνικής γλώσσας,  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή  και τα καλά του λόγια, αξιολόγησε τις σχέσεις των δυο χωρών  σαν πολύ καλές, προωθώντας και δίνοντας έμφαση στο σύνθημα  «Ελλάς-Γαλλία Νέα Συμμαχία» για να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα και συμφώνησε, εν κατακλείδι,  με τις παρατηρήσεις του Δημάρχου για την πολιτική και τα οικονομικά δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Φαρνώ με την επίσκεψή του αυτή, «συμπλήρωσε» την όμορφη εικόνα που έχει σχηματίσει για την Κόρινθο και αξιολόγησε ως θετική την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής  για να καθιερώσει έναν σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο.
Μετά το πέρας της εθιμοτυπικής συνάντησης, ο Πρέσβης έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου όπου παρευρέθηκαν θεσμικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός. 




Στην κατάμεστη αίθουσα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Γάλλος πρέσβης έδωσε σημαντική διάλεξη για την Ευρώπη μπροστά στην κρίση,σχετικά με την διαχείριση της οικονομικής κρίσης,τον ρόλο της Ευρώπης απέναντι στην άλλη όχθη της Μεσογείου που φλέγεται,στο μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και στην αμυντική πολιτική της Ευρωπαικής ένωσης.