9 Μαρ 2011

Ποια έργα θέτει σε προτεραιότητα ο δήμος Κορινθίων και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν απο το ΕΣΠΑ



Για τις δυνατότητες χρηματοδόσης του Δήμου Κορινθίων έγινε 
συζήτηση στα προ ημερησίας διαταξεως θέματα χθες βράδυ στο ΔΣ..
Η οικονομική στήριξη των δήμων εξαιρετικά πενιχρή λόγω της οικονομικής κρίσης..Παρά ταύτα θα πάρει ο δήμος κάποιες επιχορηγήσεις απο το ΕΣΠΑ ,δήλωσε ο ο δήμαρχος.
Ήδη υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος για την χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης της περιοχής Άσσου Λεχαίου μαζί με την γειτονική περιοχή της Βόχας ,καθώς επίσης το αποχετευτικό της παραλιακής ζώνης της περιοχής του Σαρωνικού και των Αθικίων. 
Ενα άλλο έργο που φαίνεται να χρηματοδοτείται είναι η αξιοποίηση των νερών του βιολογικού καθαρισμού.Ήδη ο δήμος έχει λάβει την περιβαλλοντική αδειοδότηση .Στο έργο θα συμπεριληφθεί και η Τριτοβάθμια επεξεργασία Κορίνθου -Λουτρακίου.

Ένταξη στο ΕΣΠΑ θα έχουν και σχολεία.
Πρώτο απο όλα το Δημοτικό της Αρχαίας Κορίνθου καθώς και το έργο προσθήκης αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου. 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Μέλημα της δημοτικής αρχής είναι το Μουσικό Γυμνάσιο να στεγαστεί στο κληροδοτημα της Αλληλεγγύης.Ένας άλλος στόχος είναι η εξεύρεση χώρων για πολυδύναμα νηπιαγωγεία στην Κόρινθο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ JESSICA
Πρόθεση της δημοτικής αρχής να ενταχθεί εκεί η Δημοτική αγορά της Κορίνθου .

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως το μεγαλύτερο κομμάτι του Τεχνικού Προγράμματος ,απο πόρρους του δήμου θα πάει στην Περιφέρεια.