29 Μαρ 2011

Πυρετός απεργιών για μισθούς - συγχωνεύσεις νοσοκομείων


Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα και αύριο οι υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ, ενώ στα νοσοκομεία θα εξυπηρετηθούν αύριο μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν, έως και αύριο, 48ωρη πανελλαδική απεργία, με βασικό αίτημα...
την ανανέωση των συμβάσεων όλων των συναδέλφων τους, οι οποίοι υπηρέτησαν στο ΙΚΑ τα τελευταία χρόνια. Ζητούν, επίσης, πρόσληψη κι άλλων γιατρών για κάλυψη των μεγάλων αναγκών της περίθαλψης, μέχρι του αριθμού των 1.400, σύμφωνα και με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΚΑ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, το οποίο διοργανώνουν αύριο η ΟΕΝΓΕ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ οι Σύλλογοι των φαρμακοποιών καλούνται να αναστείλουν την κινητοποίηση όταν θα ξεκινήσει η ροή των πληρωμών

Η Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΣΥΠΙΚΑ) διεκδικεί μετατροπή όλων των συμβάσεων έργου σε αορίστου χρόνου, ολοκλήρωση της διαδικασίας μονιμοποίησης των 1.860 γιατρών και επέκταση της διαδικασίας μέχρι τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου γιατρών. Οι γιατροί του ΙΚΑ προτείνουν να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για δημιουργία συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το οποίο δεν θα υποβαθμίζει τις παροχές Υγείας και την εργασία των γιατρών.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί. Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ), οι γιατροί διεκδικούν αξιοπρεπείς αποδοχές, να τηρηθούν η κλαδική συμφωνία και ο ιδρυτικός νόμος του ΕΣΥ για το ιατρικό μισθολόγιο, να μη γίνουν περικοπές και συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ και να παρέχεται περίθαλψη δωρεάν και σε όλους. Στις 12.30 αύριο το μεσημέρι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, το οποίο διοργανώνουν η ΟΕΝΓΕ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν αύριο και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και στο ΕΚΑΒ. Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ) οι εργαζόμενοι της Αττικής θα κάνουν πεντάωρη στάση εργασίας (10 το πρωί έως 3 το μεσημέρι). Στην υπόλοιπη χώρα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, με επαρκή χρηματοδότηση.

το Έθνος