29 Μαρ 2011

Καλλιτεχνικό διήμερο:Αφιέρωμα στην παλιά Αθήνα



Υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, τον Όμιλο Φίλων Ποιοτικού Τραγουδιού «Ο ΦΟΙΒΟΣ» και του Πνευματικού Κέντρου Κορίνθου, διοργανώθηκε στις 26 και 27 Μαρτίου με μεγάλη επιτυχία, το διήμερο των Καλλιτεχνικών Χορωδιακών Εκδηλώσεων  στον Χώρο.. του Πανεπιστημίου Κορίνθου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, Αντιδήμαρχοι, θεσμικοί παράγοντες, καθώς και  πλήθος κόσμου τους οποίους οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά για την παρουσία τους.

 Κατά  την πρώτη ημέρα  του Καλλιτεχνικού διήμερου οι προσκεκλημένες  χορωδίες  της Θήβας, της Νεμέας και του «Φοίβου» προσέφεραν ένα καταπληκτικό μουσικό θέαμα,  χαροποιώντας τους πολλούς παρευρισκομένους στην αίθουσα του θεάτρου.
Την δεύτερη ημέρα  στις 27 Μαρτίου, η Χορωδία  «ΦΟΙΒΟΣ»  παρουσίασε μια σειρά από τραγούδια της παλιάς Αθήνας. Το ποτ-πουρί αυτό  σε συνδυασμό με την ανάλογη ενδυματολογική παρουσία της εποχής εκείνης ( με τουαλέτες και καπέλα), απέδωσαν  με επιτυχία και ανέδειξαν το πνεύμα του ρομαντισμού και της ευγένειας, χαρακτηριστικό γνώρισμα  μιας άλλης εποχής.
Η παρουσία του μουσικού συγκροτήματος «Γόρδιος δεσμός» με τα τραγούδια τους στα διαλείμματα της χορωδιακής εκδήλωσης, έδωσαν μια ξεχωριστή νότα χαράς και ικανοποίησης στους θεατές. Ο κόσμος με την σειρά του, σιγοτραγουδούσε τα μοναδικά και ανεπανάληπτα τραγούδια της παλιάς Αθήνας, έχοντας  ζωγραφισμένη την ικανοποίηση στα πρόσωπά τους και επιβράβευσε στο τέλος με ένα παρατεταμένο  χειροκρότημα  τους συντελεστές της θαυμάσιας αυτής εκδήλωσης.
Όσοι παρακολούθησαν την υπέροχη αυτή εκδήλωση έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι και εύχονται, όπως και όλοι μας, η Χορωδία να συνεχίσει να προσφέρει τέτοιου είδους Πολιτιστικές-Καλλιτεχνικές παραστάσεις. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε την  χορωδία  του ομίλου « Ο Φοίβος»  καθώς και τις υπόλοιπες συμμετάσχουσες χορωδίες για την άρτια διοργάνωση, καθώς και τις ξεχωριστές και μοναδικές  στιγμές που μας θύμισαν ρομαντικές  και ευαίσθητες μελωδίες.