2 Μαρ 2011

Απάντηση του υπουργείου εργασίας για τις σοβαρές ελλείψεις στο ΙΚΑ Κορίνθου



Μετά από αναφορά την οποία είχε καταθέσει ο κ. Άγγελος Μανωλάκης  στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής ασφαλισης  σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.. στη ΝΜΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κορίνθου ο αναπληρωτής Υπουργός κ.Γ.Κουτρουμάνης αναφέρει ότι :
« …μετά από τις απαραίτητες ενέργειες ,το Υπουργείο  εξασφάλισε την  έγκριση της επιτροπής  33/2006 ΠΥΣ για συμβάσεις μίσθωσης έργου με 1400 γιατρούς-οδοντιάτρους και 100 οικογενειακούς γιατρούς για την κάλυψη αναγκών παροχής ιατρικών υπηρεσιών, στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ   .Συγκεκριμένα εντός των ημερών πρόκειται να συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου 12 μηνών με το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ    ένας ακτινολόγος και ένας μικροβιολόγος για τις ανάγκες των ασφαλισμένων της ΝΜΥ ΙΚΑ –ΕΤΑΜ Κορίνθου.
Επίσης το Υπουργείο επισημαίνει ότι «… όσον αναφορά τις άλλες ειδικότητες επίκειται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όλη την περιφέρεια της Πελοπονήσσου και συνεπώς για τη ΝΜΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κορινθου. Σχετικά με την συνταγογράφηση από τους γιατρούς του του τοπικού πολυϊατρίου των Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνουμε ότι προμηθεύονται συνταγολόγια από την ΝΜΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και επομένως δύναται να συνταγογραφηθούν για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους της περιοχής ».