2 Μαρ 2011

Ασκήσεις θετικής ψυχολογίας


Στις εποχές που διανύουμε η θετική ψυχολογία είναι παραπάνω από απαραίτητη. Να μερικοί τρόποι να  προσπαθήσετε να την κατακτήσετε...


Φτιάξε τον προσωπικό σου θησαυρό:
Κράτησε φωτογραφίες από πολύ ευχάριστες στιγμές της ζωής σου. Κράτησε, επίσης, σημειώσεις από γεγονότα που σου έφεραν μεγάλη χαρά, μικρά ποιηματάκια ή οτιδήποτε σε κάνει να χαμογελάς. Βάλε τα σε ένα κουτάκι. Όταν για κάποιο λόγο αισθανθείς δυσφορία, απογοήτευση, μελαγχολία, άνοιξε το μαγικό κουτάκι. Κάτι θα σε κάνει να χαμογελάσεις.

Να είσαι μοναδικός και να το δείχνεις:
Ανακάλυψε τη μοναδικότητά σου. Άφησε χώρο στη ζωή σου για τις αγαπημένες σου ασχολίες και οργάνωσε τον προσωπικό σου χώρο ώστε να έχεις τριγύρω πράγματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Το να κολλήσεις στο γραφείο σου την αφίσα του αγαπημένου σου τραγουδιστή δεν είναι κάτι που το κάνουν μόνο οι έφηβοι...

'Έλεγχε τα συναισθήματά σου: 
Τίποτα δε διαρκεί για πάντα, καλό ή κακό. Μάθε να δέχεσαι τα άσχημα πράγματα όταν έρχονται και να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να τα ξεπερνά. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βιώσει κάτι άσχημο στη ζωή του.

Αγάπα κι άκου περισσότερο:
Προσπάθησε να διατηρήσεις αρμονικές τις σχέσεις σου με τους αγαπημένους σου.Άκου με προσοχή αυτά που έχουν να σου πουν. Δείξε την αγάπη σου. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Το να βοηθάς άλλους βοηθά εσένα:
Οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες σε βοηθάν να ανεβάσεις την αυτοεκτίμησή σου. Μπορείς να πάρεις μέρος σε ένα φιλανθρωπικό μαραθώνιο ή και να προσφέρεις εθελοντική εργασία σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα της περιοχής σου.

ΠΗΓΗ: typografikos