2 Μαρ 2011

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στους Αγίους Θεοδώρους


Σας προσκαλούμε στο αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Τριωδείου,  5-7 Μαρτίου 2011, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας:

    * 5 Μαρτίου 2011, ΣΑΒΒΑΤΟ, ώρα 17.00... -  Καρναβαλιστική παρέλαση αρμάτων και ομάδων στο κεντρικό δρόμο της πόλης. Συμμετέχουν τα πληρώματα:


1.      Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Στρουμφάκια)
2.      Α΄ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Άνεμοι της Αισιοδοξίας - Βροχούλες και Βροχούληδες)
3.      Β΄ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ  (Η Φάρμα των Ζώων)
4.      Γ΄ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Ντόναλντ και Νταίζη)
5.      2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Τίποτα δεν πάει χαμένο! Ανακύκλωση Εδώ κα Τώρα!)
6.      ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ).....



7.      ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Μια Βροχή θα μας Σώσει!)
8.      ΚΑΠΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ( Ζωγράφοι - Ζωγραφίζουμε το παρόν και σχεδιάζουμε το μέλλον!)
9.      ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ “ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” (Μάστερ Σεφ)
10.  Γ'  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ (Μάστερ Σεφ)
11.  ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Μάστερ Σεφ)
12.  ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ με άρμα ΈΚΠΛΗΞΗ με το μοντέλο ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
13.  και πολλοί πολλοί ανεξάρτητοι καρναβαλιστές!!!

    * 5 Μαρτίου 2011, ΣΑΒΒΑΤΟ, ώρα 19.00 – Συναυλία με το νεανικό γκρουπ “ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ” στη Πλατεία Ευαγγελίστριας


    * 6 Μαρτίου 2011, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ, ώρα 11.00-13.00 – Αποκριάτικοι σατυρικοί χοροί από την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίων Θεοδώρων και αναβίωση του εθίμου “ΧΑΣΚΑΣ” στη Πλατεία Ευαγγελίστριας


    * 7 Μαρτίου 2011, ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ,  ώρα 10.00-12.00 - Πέταγμα Χαρταετού και Βραβεία στη Πλατεία Σημίτη



    * 7 Μαρτίου 2011, ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, ώρα 12.00 – Αναβίωση του εθίμου “Βλάχικος Γάμος” από τον Σύλλογο Γυναικών, με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίων Θεοδώρων και του Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων στη Πλατεία Σημίτη



Στόχος μας είναι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις μας να εντάσσουν ελληνικά έθιμα, ώστε ο θεσμός του Καρναβαλιού να λειτουργήσει σαν πρόμαχος της ελληνικής και τοπικής παράδοσης και να αναδείξει Καρναβαλικά στοιχεία διαχρονικά και αγαπημένα σε όλους τους δημότες. Ταυτόχρονα, θέλοντας να αναδείξουμε στοιχεία του ζωντανού πολιτισμού και της σύγχρονης τέχνης, φιλοξενούμε στη πόλη μας τους νέους καλλιτεχνες “ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ”  στις 5/3.
Προσφέρουμε στους επισκέπτες και συμμετέχοντες του Καρναβαλιού μας το τριήμερο 5-7 Μαρτίου, ένα πλούσιο πρόγραμμα από εκδηλώσεις με έντονο χρώμα και υψηλή ποιότητα και την δυνατότητα σε ΌΛΟΥΣ να συμμετέχουν στη παρέλασή μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση αφού οι στολές παρέχονται δωρεάν σε ΌΛΟΥΣ από το υφιστάμενο  Βεστιάριο του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων. Δηλώστε συμμετοχή όλοι για συμετοχή στις καρναβαλιστικές παρελάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα της Καρναβαλικής Επιτροπής 2744360211, 2744360216 ΦΑΞ 2744360217.
Πολύ ειδικότερα φέτος, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι προσαρμοσμένες στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και τις καινούριες οικονομικές απαιτήσεις και ο χαρακτήρας του καρναβαλιού προσλαμβάνει μια νέα διάσταση κοινωνικής αλληλεγγύης και “ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΟΛΩΝ - ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 2011” είναι αφιερωμενο στο “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”.