2 Μαρ 2011

Eurovision: Απόψε η επιλογή του ελληνικού τραγουδιού (Ακούστε τα τραγούδια)



Το βράδυ στις 10 διεξάγεται ο ελληνικός τελικός της Eurovision που θα αναδείξει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Έξι είναι τα υποψήφια τραγούδια.
Ο ελληνικός τελικός θα μεταδοθεί ..
απευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ και παρουσιάστρια είναι η Λένα Αρώνη.

Η βραδιά ξεκινάει στις 22:00 και θα αποτελέσει ένα μουσικό ταξίδι στη Eurovision, ενώ θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο, τη Γαλλία και την Αρμενία. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν ο Χρίστος Μυλόρδος για την Κύπρο, ο Αμάρι Βασίλι για τη Γαλλία και η Έμμι για την Αρμενία.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%).

Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS). Το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ.

Στις 12 Μαΐου θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο τελικός.
Η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια τη βραδιά του ελληνικού τελικού προέκυψε από κλήρωση παρουσία των δισκογραφικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, οι τίτλοι των τραγουδιών, οι ερμηνευτές, οι συνθέτες και οι στιχουργοί (με σειρά εμφάνισης), έχουν ως εξής:

1. Come with me (Ερμηνεία: Κόκκινα Χαλιά, Μουσική: Κόκκινα Χαλιά, Στίχοι: Κόκκινα Χαλιά, Ανδρέας Γαλανόπουλος).
2. The Time is Now (Ερμηνεία: Βαλάντω Τρύφωνος, Μουσική - Στίχοι: Ramstrem, Magnusson, Vuorinen).
3. Χαμογέλα (Ερμηνεία: Τριημιτόνιο, Μουσική: Νίκος Τερζής, Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης).
4. Ιt's all Greek to me (Ερμηνεία: Αντιγόνη Ψυχράμη, Μουσική: Απόστολος Ψυχράμης, Στίχοι: Δημήτρης S, Gerarg James Borg).
5. Watch my dance (Ερμηνεία: Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike, Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη)
6. I Don't Wanna Dance (Ερμηνεία: Nikki Ponte, Μουσική - Στίχοι: Jonas Saeed - Pia Sjeberg)


πηγη:Tα Νέα on line