2 Μαρ 2011

Δύο αστυνομικοί νεκροί από μακελειό στου Ρέντη


Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ηλικίας 22 και 23 ετών, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά αγνώστων, κατά τη διάρκεια καταδίωξης το απόγευμα της Τρίτης στη Λεωφόρο Κηφισού.Όπως ανακοινώθηκε..
από την αστυνομία, νεκροί είναι ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών, ο οποίος κατετάγη στο σώμα της ΕΛΑΣ την 1-7-2009 και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, ο οποίος κατετάγη στις 19-9-2008. Τραυματίες είναι ο Παναγιώτης Γλινιάς, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο.

Από τους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο ως ενισχύσεις των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν.

Το τραγικό περιστατικό ξεκίνησε από μια καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για ληστεία, από τρία άτομα που είχαν καλάσνικοφ, σε περίπτερο στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι. Οι δράστες είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο τύπου τζιπ μάρκας Volvo, το οποίο, όπως προέκυψε από τα τερματικά της Άμεσης Δράσης, ήταν κλεμμένο.
Το τζιπ εντοπίστηκε στη λεωφόρο Κηφισού από τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις και το ακολούθησαν. Στου Ρέντη, στον παράδρομο του Κηφισού, το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά και οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες βγήκαν έξω και πυροβόλησαν πολλές φορές τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Το αυτοκίνητο των δραστών, όπως έγινε γνωστό, είχε κλαπεί από σπίτι στη Νέα Ερυθραία όπου είχε γίνει διάρρηξη στις 17 Ιανουαρίου και οι πινακίδες ανήκουν σε άλλο ΙΧ, μάρκας Φορντ, και κλάπηκαν την ίδια μέρα από την ίδια περιοχή. Το αυτοκίνητο καθώς και το καλάσνικοφ και το πιστόλι που είχαν αφήσει μέσα οι δράστες, μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει από εχθές το βράδυ η αστυνομία για τον εντοπισμό των αδίστακτων ληστών.
Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Την βαθιά οδύνη του για το θάνατο των δυο νεαρών αστυνομικών την ώρα του καθήκοντος, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε συλλυπητήριο μήνυμά του για το τραγικό περιστατικό στην περιοχή του Ρέντη το απόγευμα της Τρίτης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι ζούμε σε μια άγρια εποχή που το έγκλημα γίνεται όλο και πιο βίαιο, σημειώνοντας ότι αυτό το γεγονός προκαλεί θλίψη και ανησυχία.

Πεταλωτής: Αποτροπιασμός για την άνανδρη επίθεση στους αστυνομικούς

"Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, και η Κυβέρνηση, εκ μέρους και των Ελλήνων πολιτών, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την άνανδρη επίθεση κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο δύο νέων αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων δύο" αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με το αιματηρό επεισόδιο στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

"Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση» συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Πεταλωτής και καταλήγει σημειώνοντας ότι «μαζί με την εντονότατη καταδίκη μας, εκφράζουμε την βεβαιότητα για τη σύλληψη και την τιμωρία των εγκληματιών".
Έρχεται εσπευσμένα ο Παπουτσής στην Αθήνα

"Τραγική υπόθεση" χαρακτήρισε το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην περιοχή του Ρέντη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής ο οποίος επιστρέφει εσπευσμένα σήμερα από την Άγκυρα, με το αεροσκάφος του Τούρκου ομολόγου του.

O υφυποργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας μετά την επίσκεψη του στους τραυματίες αστυνομικούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας χθες αργά τη νύχτα, εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του για τον άδικο χαμό των δύο αστυνομικών και τόνισε πως η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι μια καθημερινή μάχη.

ΝΔ: Η κυβέρνηση απαξιώνει την επιχειρησιακή δυνατότητα της αστυνομίας


Την βαθιά της οδύνη για το χαμό του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ η Νέα Δημοκρατία, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος  βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, ο οποίος επισκέφθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας τους τρεις τραυματίες αστυνομικούς. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η άνανδρη δολοφονία ενός αστυνομικού και ο σοβαρός τραυματισμός άλλων τριών, την ώρα που εκτελούσαν το καθήκον τους, περιφρουρώντας την ασφάλεια των συμπολιτών μας, προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό.

Την ώρα αυτή, η σκέψη μας είναι κοντά στους άλλους τρεις νέους ανθρώπους, στους οποίους εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχές μας για άμεση αποκατάσταση της υγείας τους.

Η σκέψη μας είναι και δίπλα στις οικογένειές τους, στις οποίες εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη δύσκολη δοκιμασία που περνάνε. Η σκέψη μας είναι, όμως, και στον τρόπο με τον οποίο θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι αυτή η κατάσταση με την εγκληματικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αν και δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τον καταλογισμό ευθυνών, ίσως θα πρέπει το σημερινό τραγικό περιστατικό να αφυπνίσει την κυβέρνηση, η οποία με τη συνεχή απαξίωση της λειτουργίας και της επιχειρησιακής δυνατότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει αποθρασύνει τα κάθε λογής εγκληματικά στοιχεία, παίζει κορώνα-γράμματα τις ζωές των Ελλήνων αστυνομικών και θέτει σε κίνδυνο το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας των πολιτών".

ΚΚΕ: Αλωνίζουν οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος


Για  γκανγκστερική ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, το οποίο σημειώνει ότι το γεγονός αυτό "επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα που σωρηδόν έχουν πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προηγουμένως, είναι μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος (τρομονόμοι, κάμερες κ.α.), ενώ την ίδια ώρα οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και τα διάφορα κέντρα που συνδέονται με αυτό αλωνίζουν. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι και σ’ αυτό τον τομέα ταξική.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού και εύχεται την ανάρρωση των τριών τραυματισμένων αστυνομικών".

newpost