18 Μαρ 2011

Αιφνιδιαστικός έλεγχος ντόπινγκ σε 10 παίκτες της Μπαρτσελόνα


Στο προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα βρέθηκε κλιμάκιο της UEFA, προκειμένου να κάνει έλεγχο ντόπινγκ σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, πήρε αίμα από τους Μέσι, Ινιέστα, Βίγια, Τσάβι, Μαστσεράνο, Αφελάι, Zέφρεν, Πικέ, Πίντο και Βαλντές. Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την είδηση...
σοκ, ότι ο Ερίκ Αμπιντάλ υποφέρει από όγκο στο συκώτι και υποβλήθηκε σε επέμβαση (δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα προήλθε από φάρμακα που έπαιρνε ο ποδοσφαιριστής).

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι την προηγούμενη Κυριακή ο ραδιοφωνικός σταθμός «Cadena Cope» (που είναι προσκείμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης) μετέδωσε ότι η Ρεάλ θα ζητήσει μεγαλύτερο έλεγχο ντόπινγκ στη Μπαρτσελόνα και τη Βαλένθια, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι δύο ομάδες «συνεργάζονται με αμφιβόλου φήμης γιατρούς». Άπαντες διέψευσαν όλο αυτό και ο σταθμός ζήτησε συγνώμη.

Πάντως, για τους περισσότερους δεν φαίνεται πως είναι τυχαίο το γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά τη συγκεκριμένη είδηση έγινε τελικά έλεγχος ντόπινγκ στους «μπλαουγκράνα». Χαρακτηριστικά τα όσα έγραψε στο twitter του ο Ζεράρ Πικέ: «Σήμερα είχαμε έλεγχο ντόπινγκ. Τι σύμπτωση!».
 
enet.gr