18 Μαρ 2011

Π. Τατούλης: Θα κάνουμε την Πελοπόννησο πρότυπο αειφορίας κι ανάπτυξης




Την πρόθεσή του, η Πελοπόννησος  να γίνει πρότυπο αειφορίας, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης των 38 Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων της πλειοψηφίας των 45 Διπλωματικών Αποστολών στη χώρα μας.

«Ο θεσμός της νέας αιρετής περιφέρειας.. δημιουργεί νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα δημιουργήσουμε μία νέα δομή, ένα fast track για την υλοποίηση επενδύσεων, και η βοήθειά μας θα είναι δεδομένη σε όλους όσους ενεργοποιηθούν στην προσπάθεια για την δημιουργία μιας νέας τοπικής οικονομικής ανάπτυξης. Το μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης αποτελεί το σημαντικότερο μας εργαλείο» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο κ. Τατούλης.
Παράλληλα ανέπτυξε τους στόχους του σχεδιασμού που αφορούν τους τομείς της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, της προβολής του τουριστικού προϊόντος και της ανάπτυξης του εμπορικού και επιχειρηματικού   κλάδου.

«Η περιφέρεια Πελοποννήσου θέλουμε να γίνει πρότυπο αειφορίας, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Να σημειωθεί ότι γνωστοποίησε επίσης, στους επισκέπτες ότι η Πελοπόννησος διαθέτει ένα από τα καλύτερα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας και ένα αξιόλογο τουριστικό προϊόν, του οποίου σύντομα θα καλυφθούν τυχόν ελλείψεις στις υποδομές του και κάλεσε τους διπλωμάτες να αξιολογήσουν την τουριστική ανάπτυξη με αμοιβαία ανταλλαγή τουριστικών πακέτων σε πολίτες από  τα ενδιαφερόμενα κράτη πάντα στη λογική της αυτοχρηματοδότησης.