18 Μαρ 2011

Γερμανοί επιχειρηματίες θέλουν τις μεταφορές


Το ενδιαφέρον των Γερμανών να εισέλθουν με σοβαρές προϋποθέσεις στην ελληνική αγορά είναι κατι παραπάνω απο έντονο, καθως απο τις συναντήσεις που έγιναν στο Βερολίνο μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων και Γερμανών ομολόγων τους, φανηκε απο την πρωτη στιγμη ότι περισσότερο...
απ όλα θέλουν τον ελληνικο σιδηρόδρομο και κατασκευές εμπορευματικων σταθμών στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα υπολογίζουν στη δημιουργία εταιρειών που μεταφέρουν εμπορεύματα γρήγορα και μικρό κόστος, ενω εκτός απο τα τραίνα και τους σταθμούς, ενδιαφέρον προκύπτει και για οικονομικη και εμπορική συνεργασία με τη μέθοδο των παραχωρήσεων.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο για τις μεταφορές. Τουλάχιστον αυτό είναι εμφανές στην παρούσα φάση. Ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για προσανατολισμό που δίνει η ίδια η Γερμανική Κυβέρνηση στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Μάλιστα όλη την προετοιμασία έχει αναλάβει η Γερμανική Πρεσβεία της Αθήνας συνεργαζόμενη με έλληνες επιχειρηματίες τους οποίους εμπιστεύεται και οι οποίοι δραστηριοποιούνται ήδη και στην Γερμανική αγορά.

Στη συνάντηση την οποία πήραν μέρος η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι υφυπουργοί Ροβλιας, Κεγκέρογλου, Πανάρετος και τρεις γενικοί γραμματείς υπουργείων, οικονομικών περιβάλλοντος και υποδομών υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασιας με τους Γερμανούς ομολόγους τους που θα εξειδικεύει και θα ενισχύει τα ανταλλάγματα μεταξύ των δυο χωρών.


Newpost