18 Μαρ 2011

Πολεμικές απειλές Ντενκτάς με αφορμή το πετρέλαιο


Σάλο έχουν προκαλέσει στην Κύπρο οι δηλώσεις του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ανέφερε ότι η Τουρκία θα πρέπει να παρεμποδίσει τις μονομερείς έρευνες των Ελληνοκυπρίων... για πετρέλαιο και, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, να επέμβει ο τουρκικός στόλος.

Όπως έγραψε η εφημερίδα "Σημερινή", βασιζόμενη στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κιπρίς", ο Ντενκτάς ισχυρίζεται ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εκμεταλλευόμενη την ένταση μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ, επιδόθηκαν στην αναζήτηση πετρελαίου και προσπαθούν να διαμηνύσουν στη διεθνή κοινότητα ότι είναι κυρίαρχη όλης της Κύπρου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Τουρκία ενήργησε αυστηρά σε παρόμοιες περιπτώσεις κατά το παρελθόν και κάλεσε την Άγκυρα να προχωρήσει σε συμφωνίες με το ψευδοκράτος, όπως αυτές των Ελληνοκυπρίων με το Ισραήλ.

Παράλληλα, επανέλαβε τους τουρκικούς ισχυρισμούς, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί την επίλυση του Κυπριακού, αλλά έφθασε στη σημερινή πολιτική συγκυρία ροκανίζοντας το χρόνο και διαδίδοντας ότι η τουρκική πλευρά είναι αδιάλλακτη.

Ο Ντενκτάς κάλεσε, μάλιστα, αυτούς που κάνουν τον "μάγκα" κατά της Τουρκίας, όπως είπε χαρακτηριστικά, να δείξουν τη μαγκιά τους απέναντι στους Ελληνοκυπρίους, το Ισραήλ και την Ε.Ε.



newpost