15 Φεβ 2011

Περιοδείες Παπανδρέου με άρωμα εκλογών


Έντονο άρωμα εκλογών αποπνέει η απόφαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να αναβάλλει όλες τις κομματικές διαδικασίες της εβδομάδας και από το Σαββατοκύριακο να αρχίσει περιοδείες στην επαρχία.Ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να εκτονώσει...
το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είχε  αποφασίσει να συγκαλέσει συνεδρίαση του Πολιτικού και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη και την Πέμπτη αντιστοίχως.
Ωστόσο, ο ίδιος και πάλι, μέσα σε λίγες ώρες και μετά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, όπου συναντήθηκε με τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, αποφάσισε να αναβάλλει τις συνεδριάσεις και να πραγματοποιήσει περιοδείες αρχής γενομένης από την Θράκη το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Η ενέργεια του Γ. Παπανδρέου, με δεδομένες τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στο κυβερνών κόμμα, αποπνέει άρωμα πρόωρων εκλογών. Ταυτοχρόνως είναι πιθανό να δημιουργεί σε ορισμένους την εντύπωση ότι θα αποτρέψει τη γκρίνια και την εσωστρέφεια που θα εκδηλωνόταν στις συνεδριάσεις των οργάνων του ΠΑΣΟΚ μετά τις ανακοινώσεις για αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. από την τρόικα, με την κυβέρνηση να καθυστερεί χαρακτηριστικά να αντιδράσει και τελικά να επιχειρεί διαρροές που έφεραν τον Πρωθυπουργό οργισμένο από τη στάση των εκπροσώπων των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, που έδωσαν εικόνα χώρας υπό κατοχή.
Ωστόσο, συνεργάτες του Πρωθυπουργού, επιμένουν ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την 4ετία και ότι αυτό διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση όταν ερωτάται ο Γ. Παπανδρέου.
Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, όταν στην Αθήνα θα βρίσκεται και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.





newpost