15 Φεβ 2011

Αγνωστοι λεηλάτησαν το Θέτρο Εξαμιλίων "Μίκης Θεοδωράκης" προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.



Πολύ μεγάλες φθορές έχει υποστεί το θέτρο των Εξαμιλίων Μίκης Θεοδωράκης ..Κάποιοι ασυνείδητοι έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές κυρίως στην κεντρική ηλεκτρολογική του κατάσταση..Χθες τον χώρο...
επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες μαζί με τους συνεργάτες του όπου διαπίστωσε πως έχουν κλαπεί οι κεντρικοί περιφερειακοί πίνακες του ηλεκτροφωτισμού του θεάτρου,έχουν κλαπεί ακριβά υλικά απο το σύνολο της εγκατάστασης.



Επίσης έχουν αφαιρεθεί κουφώματα πόρτες και παράθυρα των οικίσκων και των εγκαταστάσεων του θεάτρου, καθώς και  υλικά των παραστάσεων  και δεξαμενές νερού .
Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως "Η εγκληματική αυτή ενέργεια στρέφεται κατά της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και κατά του πολιτισμού και των δημόσιων υποδομών του Νομού μας . Ήδη ενημερώθηκε η αστυνομική αρχή Κορινθίας και προσωπικά ο Ταξίαρχος κ. Θ. Αγορης ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ο ίδιος και οι υπηρεσίες του για την σύλληψη των ενόχων . "



Η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας χθες  κατέθεσε  μήνυση δια του Νομικού της Συμβούλου  και απαιτεί  την άμεση σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων .
Ενώ οι  τεχνικές  υπηρεσίες προβαίνουν σε λεπτομερή καταγραφή των ζημιών καθώς και του κόστους αποκατάστασης τους προκειμένου το θέατρο να είναι έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι πολιτιστικές εκδηλώσεις το φετινό καλοκαίρι .