17 Ιαν 2011

Ερώτηση του Α.Μανωλάκη προς τον Δ. Ρέππα για τα διόδια


ΘΕΜΑ : Αναπροσαρμογή τιμών Διοδίων.

Κύριε Υπουργέ,
στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία η αύξηση των τιμών στα διόδια των εθνικών οδών αποτελεί μια πρόσθετη επιβάρυνση για τους πολίτες. Δεδομένου μάλιστα την ύπαρξη ενός στρεβλού..
και άδικου συστήματος υπολογισμού και καταβολής του αντίτιμου των διοδίων θα πρέπει να απασχολήσει τις υπηρεσίες σας η αναπροσαρμογή των τιμών αυτών.
Ειδικά στην Κορινθία οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για παράδειγμα το ίδιο αντίτιμο για την διαδρομή Αθήνας – Κιάτου, με αυτή για την διαδρομή Αθήνας – Πάτρας που είναι η διπλάσια χιλιομετρική απόσταση. Παράλληλα,  για την ίδια πάντα διαδρομή καταβάλλεται ένα αυξημένο αντίτιμο που δεν ανταποκρίνεται σε προδιαγραφές ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου αλλά σε ένα δρόμο που έχει μετατραπεί σε μια εθνική καρμανιόλα
Επειδή το κόστος των διοδίων λοιπόν είναι σε συνάρτηση και με τις συμβάσεις παραχώρησης για την εκτέλεση των έργων αναβάθμισης και επειδή λόγω του αυξημένου αυτού κόστους έχει μεταφερθεί μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος στο επαρχιακό και υπερκορεσμένο οδικό δίκτυο των παραλιακών πόλεων της Κορινθίας, προκειμένου να αποφύγουν οι οδηγοί την καταβολή διοδίων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ποιες είναι οι προθέσεις σας σχετικά με την απαραίτητη αναπροσαρμογή των τιμών των διοδίων και πότε πρόκειται να τις ανακοινώσετε.