17 Ιαν 2011

Μπαρτσελόνα: Οµάδα των ρεκόρ


Πρωταθλήτρια χειµώνα µε ρεκόρ βαθµών και τερµάτων, τέσσερις βαθµούς µπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης που υποχρεώθηκε σε ισοπαλία-σοκ από την Αλµερία και αήττητη για 28 αγώνες. Αυτή είναι η Χρυσή Οµάδα της Μπαρτσελόνα....


Ιστορικές στιγµές ζει η Μπαρτσελόνα. Με τη νέα επιβλητική της νίκη επί της Μάλαγα (4-1) η Χρυσή Οµάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έγραψε ιστορία καθώς κατέρριψε το ρεκόρ των 27 σερί αγώνων χωρίς ήττα του συλλόγου, που είχε σηµειωθεί υπό τις οδηγίες του ολλανδού δασκάλου του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου Ρίνους Μίχελς την περίοδο 1973-74.
 
Ταυτόχρονα έβαλε γερά θεµέλια για την κατάκτηση του τίτλου, αυξάνοντας στους τέσσερις τους βαθµούς που τη χωρίζουν από τη Ρεάλ Μαδρίτης ύστερα από την ισοπαλία-σοκ (1-1) της Βασίλισσας µε την τελευταία της βαθµολογίας Αλµερία.

Η Μπάρτσα όµως κλείνει τον πρώτο γύρο και µε ρεκόρ πόντων (52), σπάζοντας το προηγούµενο δικό της από την περίοδο 2008-09 (50), αλλά και ρεκόρ τερµάτων, καθώς έφτασε τα 61 (3,2 ανά αγώνα), όταν το προηγούµενο – επίσης δικό της – ήταν 59. Η είδηση από τη χθεσινή νίκη της Μπάρτσα επί της ενισχυµένης Μάλαγας είναι πως ο Λιονέλ Μέσι προτίµησε να σερβίρει και όχι να πετυχαίνει γκολ, κάτι που έκαναν οι Ινιέστα, Βίγια (2) και Πέδρο.

∆ύο ώρες νωρίτερα, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη ψυχρολουσία όταν η αδύναµη Αλµερία την υποχρέωσε δίκαια σε ισοπαλία 1-1. Ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε πολλά νεύρα, όπως δήλωσε ο Κακά, ο τελευταίος προσπάθησε να αµβλύνει τις εντυπώσεις λέγοντας πως δεν έχει κριθεί τίποτα, ενώ ο γενικός διευθυντής Χόρχε Βαλντάνο υπογράµµισε πως η παραφιλολογία για την απόκτηση νέου επιθετικού (θέλει τον Φαν Νιστελρόι αλλά χωρίς να δώσει χρήµατα στο Αµβούργο, το οποίο αντιδρά) αποπροσανατόλισε την οµάδα.

Στα άλλα παιχνίδια:
Μπιλµπάο - Σανταντέρ 2-1, Βαλένθια - Λα Κορούνια 2-0, Χετάφε - Σοσιεδάδ 0-4,Σαραγόσα - Λεβάντε 1-0, Σεβίλλη - Εσπανιόλ 1-2, Χιχόν - Ερκουλες 2-0, Βιγιαρεάλ - Οσασούνα 4-2.

Η βαθµολογία: Μπαρτσελόνα 52, Ρεάλ Μαδρίτης 48.