17 Ιαν 2011

Φωτοβολταϊκά πράσινα …. άλογα ΔΕΗ - Μπιρμπίλη


Η παραλυσία ΔΕΗ και Υπουργείου Περιβάλλοντος έρχεται για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο, μετά την καθυστερημένη παραδοχή της ΔΕΗ ότι σε 18 νομούς το δίκτυο είναι κορεσμένο και κατά συνέπεια οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για φωτοβολταϊκά πάρκα από τους αγρότες δεν μπορούν να... ικανοποιηθούν εκτός και αν χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι την επέκτασή τους.

Η παραδοχή της ΔΕΗ προκύπτει μετά από έγγραφο που έστειλε η επιχείρηση στη Ρυθμιστική Ενέργειας
και το οποίο αποκάλυψε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σ Γιαννακά, η οποία με δήλωσή της προαναγγέλλει ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις μέσω της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει χαρακτηριστικά σκανδάλου καθώς οι αγρότες παρακινήθηκαν σε όλη την Ελλάδα από την ΥΠΕΚΑ κ Μπριμπίλη να υποβάλλουν αιτήσεις για φωτοβολταϊκά και ταυτόχρονα η ΔΕΗ εισέπραττε αμοιβή για την εξέταση των αιτήσεων οι οποίες δεν είχαν κανένα νόημα.

Ουσιαστικά δηλαδή με ευθύνη Ζερβού και Μπιρμπίλη έχουμε τουλάχιστον μια σκανδαλώδη πρακτική με χαμένους τους Αγρότες και ωφελημένους όσους ασχολούνται με την υποβολή φακέλων για φωτοβολταϊκά και την ΔΕΗ, η οποία εν γνώσει της δέχτηκε αιτήσεις που δεν μπορούσε να ικανοποιήσει. Σημειωτέον ότι κάθε αίτηση έχει κόστος της τάξεως των 4.000 Ευρώ.
 
Οι νομοί στους οποίους υπάρχει πρόβλημα κορεσμού δικτύων είναι Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Καρδίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Κιλκίς και Ξάνθης.

 ΠΗΓΗ: 7news.gr