17 Ιαν 2011

Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου! Λυπάμαι κύριοι μας απογοητεύσατε νωρίς!Της Τζένης Σουκαρά


Άκαρπη απέβη η εκλογική διαδικασία στο Περιφερειακό συμβούλιο για την ανάδειξη του προσώπου που θα αναλάβει τον σημαντικότατο ρόλο του  Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων.
Το Περιφερειακό σύμβουλιο,δυστυχώς, σε μια απο τις πρώτες του συνεδριάσεις αποδείχθηκε..
κατώτερο των περιστάσεων,αφού δεν μπόρεσε ουσιαστικά να αποφασίσει ,να συναινέσει και να προσφέρει στους πολίτες της Πελοποννήσου τον Συνήγορό τους ,το θεσμικό εκείνο πρόσωπο που όφειλε εκ του ρόλου του να στέκει απένατι από παρατάξεις και συμφέροντα.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...
Οι περιφερειακές παρατάξεις της Πελοποννήσου τα βρήκαν στις εκλογικές διαδιασίες ανάδειξης προεδρείου και οικονομικής επιτροπής ..Εκεί τα στρατόπεδα συντάχθηκαν κι αποφάσεις ελήφθησαν άμεσα..Αντιθέτως,για την θέση του Συμπαραστάτη του πολίτη επικράτησε ο παλαιοκομματισμός,η πολιτική ανωριμότητα κι η έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας απέναντι στο νέο θεσμό και στον λαό της Πελοποννήσου!
Αποτέλεσμα των παραπάνω οι δυο εκλογικές διαδικασίες που διενεργήθηκαν,απέβησαν άκαρπες κι έτσι η Πελοπόννησος στερείται του σημαντικού αυτού θεσμού ..
Δυο συνεδριάσεις, πολύωρη κι εκ του αποτελέσματος ανούσια συζήτηση επι του προκειμένου, πέντε υποψήφιοι, δυο εκλογικές διαδικασίες και το αποτέλεσμα; Να μην εκλέγεται ουδείς!
Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει τον Πέτρο Τατούλη καταρχάς..
Ο συγκεκριμένος θεσμικός ρόλος απαιτούσε ευρεία πλειοψηφία κι επομένως θα έπρεπε να είχε μελετήσει και τις εναλλακτικές πολιτικές διεξόδους στο διαφαινόμενο εκλογικό αδιέξοδο!
Εκτεθειμένη απο αυτήν την διαδικασία είναι πρωτίστως η μείζονα αντιπολίτευση, του Δημήτρη Δράκου! Απέδειξε πως ακόμα δεν έχει κατανοήσει τον ρόλο της, ποιον θεσμό υπηρετεί και κυρίως πως οι εκλογές τέλειωσαν. Έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω το σκεπτικό των ενεργειών της παράταξης της Δυνατής Πελοποννήσου. Κάθε πολιτική πράξη έχει έναν στόχο ..Ποιον στόχο εξυπηρέτησε η παράταξη του κυρίου Δράκου; Τον χειρότερο! Να μην εκλεγεί κανένας απο τους αξιόλογους υποψηφίους ..
Τι μήνυμα στέλνουν οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί της παράταξης αυτής; ότι δρουν υπο το καθεστώς μιας "ανόητης " παραταξιακής πειθαρχίας, η οποία τίθεται δίχως κάποιον σχεδιασμό για την ώρα και λειτουργεί για την ικανοποίηση του υπαρξιακού "εγώ" των προσφάτως αποτυχόντων στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου. 
Λυπάμαι κύριοι σύμβουλοι του Περιφερειακού συμβουλίου! η πρώτη απογοήτευση ήρθε πολύ νωρίς!