22 Δεκ 2010

Τρεις στόχους θέτει η δημοτική αρχή Κορίνθου στην πρώτη θητεία του Καλλικράτη




Τρεις είναι οι στόχοι που έχει θέσει η δημοτική αρχή Κορίνθου για  να υλοποιήσει μέσα σε αυτήν την κουτσουρεμένη θητεία των τρισήμισι χρόνων .
Πρώτος  στόχος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων....
Όπως δήλωσε, χθες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SUPER ο Νίκος Σταυρέλης ,έχει ολοκληρωθεί ο περιφερειακό σχεδιασμός απο τον γγ της Περιφέρειας Φώτη Χατζημιχάλη και αναμένονται οι κινήσεις εφαρμογής του, απο τον Πέτρο Τατούλη. Ο δήμος Κορινθίων έχει ήδη βρει το χώρο που μπορεί να εγκαταστήσει εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων..Αυτός ο χώρος δεν αποκαλύφθηκε χθες ,αλλά διευκρινισθηκε πως δεν είναι η θέση ΓΚΑ ,ούτε πρόκειται για εργοστάσιο καύσης. 

Ο δεύτερος στόχος της δημοτικής αρχής είναι να υδροδοτηθεί όλος ο δήμος Κορινθίων.
Να μην υπάρξει ούτε μια γεώτρηση αναξιοποίητη..Εδώ βέβαια δεν μιλάμε για πόσιμο νερό ,όπως διευκρινίσθηκε.Όμως,το επόμενο βήμα της δημοτικής αρχής,επέμεινε ο κύριος Σταυρέλης, θα είναι η διοχέτευση πόσιμου νερού σε ολα τα δημοτικά διαμερίσματα ..Δεν γνωρίζω αυτό πώς θα επιτευχθεί ,εαν δεν ολοκληρωθεί η διαχειριστική μελέτη υδάτινων πόρων σε επίπεδο περιφέρειας..Γιατί απο την Στυμφαλία,νερό δεν έρχεται ..Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες.

Ο τρίτος στόχος είναι η αναπτυξη του παραλιακού μετώπου του δήμου Κορινθίων..
Πρόκειται για την παραλία της Αλμυρής και του Άσσου Λεχαίου..Στόχος φιλόδοξος και δύσκολος να υλοποιηθεί σε τέτοιες εποχές.Όταν αναφερόμαστε στην τουριστική αξιοποίηση της παραλίας, υποθέτουμε πολλά περισσότερα πως θα γίνουν , απο παγκάκια και ωραία πεζοδρόμια για περιπάτους...