10 Δεκ 2010

Αργολίδα :Ενας νεκρός και δύο τραυματίες από τον εκτροχιασμότου τρένου στον Αχλαδόκαμπο

Ο εκτροχιασμός του  τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Άργους-Τρίπολης σημειώθηκε, για άγνωστους λόγους, στις 21:45 το βράδυ της Πέμπτης, 500 μέτρα πριν από το σιδηροδρομικό σταθμό του Αχλαδόκαμπου Aργολίδας.
Μέχρι τις 12 τη νύχτα, οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 2 από τους εγκλωβισθέντες. Κατά τη διαδικασία του απεγκλωβισμού, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των επιβαινόντων κατέληξε....


Η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ υπ' αριθμόν 1429 που εκτελούσε το δρομολόγιο Άργος – Τρίπολη εκτροχιάστηκε περίπου στις 21.40 το βράδυ, σε δύσβατο σημείο 500 μέτρα πριν το σταθμό του Αχλαδόκαμπου Aργολίδας.
Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα καθώς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Οι πυροσβέστες που προσέγγισαν το χώρο με τα πόδια καθώς δεν ήταν εφικτό να φτάσουν εκεί με οχήματα εντόπισαν δυο από τους επιβάτες καταπλακωμένους από το μοναδικό βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Ο ένας, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει τραυματιστεί στον ώμο και ο άλλος στη μέση. Μάλιστα επειδή δεν μπορούσε να πάει στο χώρο γερανός οι πυροσβέστες προσπαθούσαν  με κάθε τρόπο να τους απεγκλωβίσουν προκειμένου στη συνέχεια να τους μεταφέρουν στο σημείο όπου ανέμεναν  ασθενοφόρα. Για τον τρίτο επιβάτη οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται καθώς δεν έχει δώσει σημεία ζωής και εκφράζονται φόβοι πως είναι νεκρός.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν τρία άτομα προσωπικό και μόλις τέσσερις επιβάτες. Στην περιοχή έσπευσε και η διοίκηση του ΟΣΕ, για να διερευνήσει το δυσάρεστο συμβάν.