10 Δεκ 2010

"Παιχνίδια απο τα παλιά.."στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

Το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Β. Πετρόπουλου-Π.Γαρταγάνη (Ι.Λ.Μ.Κ.), με τη συμπαράσταση του Σωματείου «Φίλοι του Ι.Λ.Μ.Κ.», οργανώνει περιοδική έκθεση με τίτλο:
«Παιχνίδια…από τα παλιά»
Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Παιχνιδιών και Παιδικής Ηλικίας του Μουσείου Μπενάκη και έχει στόχο την προβολή ....
στο κορινθιακό κοινό σπάνιου και πρωτότυπου υλικού σχετικού με το νεοελληνικό παιχνίδι.
Τα παιχνίδια είναι διευθετημένα στις εξής ομάδες: α)αντικείμενα-παιχνίδια βρεφικής ηλικίας, β)παιχνίδια που έφτιαχναν οι γονείς για τα παιδιά, γ)παιχνίδια που κατασκεύαζαν τα παιδιά, δ)εθιμικά παιχνίδια, ε)πανηγυριώτικα και οικιακά - βιοτεχνικά παιχνίδια.
Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό τις μέρες και ώρες λειτουργίας του Ι.Λ.Μ.Κ. και θα παραμείνει στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου έως 18 Απριλίου 2011. Εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν ήδη ξεκινήσει και απευθύνονται σε σχολικές ομάδες, θα οργανωθούν και ομαδικές ξεναγήσεις κατόπιν προσυνεννόησης.
Καλούμε όλους τους Κορίνθιους να επισκεφθούν το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο και την έκθεση για το νεοελληνικό παιχνίδι και να διαπιστώσουν ότι και το παιχνίδι, όσο ασήμαντο κι αν φαίνεται, διαθέτει την ευρηματικότητα, τη χάρη και τη λιτή ομορφιά που αντιλαμβάνεται κανείς και σε άλλες εκφάνσεις του λαϊκού πολιτισμού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27410 71690 (Μαρία Μέξια)