10 Δεκ 2010

Στο τέλος θυμήθηκε ότι είναι... Ολυμπιακός και έχασε 76-74 στην Μάλαγα


Ο Ολυμπιακός για 32 λεπτά στο παιχνίδι με την Ουνικάχα Μάλαγα έδειχνε να είναι εκτός γηπέδου. Παρόλα αυτά μέσα σε πέντε λεπτά γύρισε το ματς και από εκεί που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο (50-67), πήρε το πάνω χέρι και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη. Ωστόσο, το άστοχο τρίποντο στο τέλος του....
Μίλος Τεόντοσιτς έκρινε το αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα του Αϊτό Ρενέσες είχε προλάβει να κάνει μία μίνι-αντεπίθεση και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, το οποίο της χάρισε τη νίκη με 76-74. Πλέον οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται δύο νίκες απέναντι σε Σαρλερουά και Ρόμα προκειμένου να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο.

Τα... έκτακτα φροντιστήρια του Ντούντα μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ δεν έφεραν αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, που όπως συνηθίζει σε πολλά από τα φετινά του παιχνίδια, ξεκίνησε μουδιασμένα το ματς. Η Ουνικάχα με όπλο της τον πολύ γρήγορο ρυθμό και την καλή κυκλοφορία της μπάλας, μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ χάρη σε καλάθι του Μπλάνκο για το 14-6. Αντί όμως να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, έπεσε σε... λήθαργο και ο Ολυμπιακό με επιμέρους σκορ 11-3 έφερε το ματς στα ίσια (10'), ενώ είχε καταφέρει να προηγηθεί νωρίτερα με τον Ερτσεγκ (15-14).

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα, αλλά και πάλι εγκλωβίστηκε στο ρυθμό των γηπεδούχων. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι και πάλι κατάφερε να κρατηθεί κοντά στο σκορ, κυρίως χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος πέτυχε 14 πόντους στο πρώτο μέρος, καθοριστικά τρίποντα και μαζί με τον δραστήριο Βασίλη Σπανούλη τράβηξαν το κουπί στην επίθεση. Το 37-42 του πρώτου μέρους δεν θα μπορούσε φυσικά να ικανοποιήσει τους «ερυθρόλευκους» , αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους άγχωνε.

Και επειδή όταν λείπει το άγχος τα πράγματα είναι πάντοτε καλύτερα, έτσι και ο Mr κρύο αίμα, Kill-Bill με τρίποντο έφερε τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής (40-42). Οσο καλά όμως ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, άλλο τόσο άσχημη ήταν η συνέχεια. Το τρίποντο του Σπανούλη ακολουθήθηκε από ένα σερί 12-1 υπέρ της Ουνικάχα, με τη διαφορά να αγγίζει ακόμα και το +14 (58-44, 27')!

Τα καμπανάκια άρχισαν να ηχούν δυνατά στα αυτιά των παικτών των παικτών του Ολυμπιακού όπως και οι φωνές του Ντούντα, ο οποίος έβλεπε σε ακόμα ένα ματς την ομάδα του να παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων. Το -12 της τρίτης περιόδου ήταν μία διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά και ο κίνδυνος να χαθεί η διαφορά του πρώτου ματς ήταν πλέον ορατός.

Πόσω μάλλον όταν το σκορ δια χειρός Μπλάνκο οδηγήθηκε στο 67-50 (32'). Και εκεί που ο Ολυμπιακός έμοιαζε καταδικασμένος, ξαφνικά θυμήθηκε πως είναι μία κλάση ανώτερος από την Μάλαγα και έτρεξε σερί 21-2, χάρη στο οποίο φυσικά προσπέρασε και έβαλε φωτιά στο ματς (71-69, 38’). Οι Ισπανοί όμως δεν σήμαναν υποχώρηση. Αντίθετα εκμεταλλεύτηκαν τους πρόωρους πανηγυρισμούς των «ερυθρόλευκων» και με σερί 6-0 πήγαν στο σχετικά ασφαλές +4 (75-71). Το τρίποντο του Τεόντοσιτς προκάλεσε και πάλι καρδιοκτύπια, όμως στην τελευταία επίθεση δεν βρήκε στόχο από τα 8 μέτρα, όντα αναγκασμένος να επιχειρήσει σουτ λόγω της κακής εκδήλωσης της επίθεσης της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-37, 62-50, 76-74.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πατερνίκο (Ιταλία), Λόπες (Πορτογαλία)

ΜΑΛΑΓΑ (Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες): Ροντρίγκεθ 6, Φρέιρε 2, Πρίντεζης, Μπαρέρα 4, Χιμένεθ 5 (1), Τρίπκοβιτς 8 (2), Μπλάκνεϊ 8 (1), Λίμα, Φρίλαντ 12, Αρτσιμπαλντ 8, Μπαπτιστ 2, Μπλάνκο 21 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 1, Νεστέροβιτς 6, Σπανούλης 19 (2), Μπουρούσης 6, Κέσελ 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 1, Παπανικολάου, Ερτσεγκ 15 (1), Τεόντοσιτς 20 (2), Χαλπερίν, Λούκας 1.