25 Νοε 2010

Φιλοξενία παιδιών απο την πρώην Γιουγκοσλαβία



Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου  με συνέπεια και προγραμματισμό προωθεί κοινωνικές δράσεις, που σκοπό έχουν να αμβλύνουν τα προβλήματα  και τις δυσκολίες της καθημερινής διαβίωσης και να στηρίξει τους «αδυνάτους». Για  το λόγο αυτό, στηρίζει και την προσπάθεια του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αναγνωρίζοντας  την σημαντικότητα ....
του έργου του και ιδιαίτερα του προγράμματος  «φιλοξενία  παιδιών από την πρώην Γιουγκοσλαβία για τα Χριστούγεννα του 2010».
Προσκαλούμε όσους  δημότες επιθυμούν να συμμετέχουν  στο πρόγραμμα  αυτό, να δηλώσουν συμμετοχή έως την 1 Δεκεμβρίου 2010.
Το πρόγραμμα «φιλοξενία  παιδιών από την πρώην Γιουγκοσλαβία για την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων του 2010» αφορά, την φιλοξενία παιδιών από την πρώην Γιουγκοσλαβία σε οικογένειες του δήμου μας, με στόχο την προσφορά αγάπης και στήριξής τους μέσα από τις λίγες αυτές ημέρες διακοπών και  ξενοιασιάς κοντά σε μια Ελληνική οικογένεια. Τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στο Δήμο μας, θα αφιχθούν  την 19/12/2010, με λεωφορεία εταιρίας επιλογής του Ερυθρού Σταυρού Σερβίας και θα παραμείνουν  κοντά μας έως τις 04/01/2011.
Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν, θα έχουν την υποχρέωση να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των παιδιών.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αριθμεί 16 χρόνια συνεχούς  δράσης και έχει ήδη φιλοξενήσει δεκαεπτά χιλιάδες παιδιά. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κάνει προσπάθεια και ο Δήμος Κορινθίων είναι θερμός συμπαραστάτης, ώστε  ο αριθμός  των οικογενειών που θα φιλοξενήσουν παιδιά, να διευρυνθεί σταδιακά και να αυξηθεί έτσι και ο αριθμός των παιδιών που επωφελούνται τελικά του σημαντικότατου αυτού προγράμματος.
Για περαιτέρω διευκρινίσεις και αιτήσεις συμμετοχής, καλείστε να επικοινωνήσετε  με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων στο τηλ. 27413.61069 07:30-15:00 ή στο email: a.spiropoulou@korinthos.gr.