25 Νοε 2010

«Ολοι στα ριμπάουντ»


Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Η Ρεάλ (3-2) βλέπει την αποψινή (21.45, ΝΕΤ) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (4-1) στο «Κάχα Μάτζικα» ως μια (πρώτη) μεγάλη ευκαιρία να εξιλεωθεί για μια σειρά απογοητευτικών εμφανίσεων, με αποκορύφωμα την ταπεινωτική ήττα της περασμένης εβδομάδας στο Σαρλερουά.
 Ο Μεσίνα, στην πιο μπελαλίδικη δουλειά της...

καριέρας του, και οι παίκτες του, στους οποίους οι οπαδοί της «βασίλισας» έχουν ρίξει το μεγαλύτερο ποσοστό της ευθύνης, με σύμμαχο την παράδοση (9-3 επί των «ερυθρολεύκων» στη Μαδρίτη), κατ' αρχήν θέλουν να πάρουν τη νίκη, ώστε να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα έχουν και τη διαφορά των 16 πόντων (66-82) με την οποία ηττήθηκαν στο ΣΕΦ.

«Αντιμετωπίζουμε έναν από τους βασικούς διεκδικητές της Ευρωλίγκας. Μια ομάδα με έμπειρους παίκτες και ποιότητα. Για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να έχουμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, ένταση στο παιχνίδι μας, καλή άμυνα και έλεγχο της μπάλας» υπογράμμισε ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ. Το τελευταίο από τα 8 Πρωταθλητριών που έχει κατακτήσει μπήκε στην αίθουσα τροπαίων του Μπερναμπέου το 1995.

Τότε που με προπονητή τον Ομπράντοβιτς και ηγέτη τον Σαμπόνις είχε επιβληθεί 73-61 του Ολυμπιακού, του Ιωαννίδη και του Εντι Τζόνσον στον τελικό του φάιναλ φορ της Σαραγόσα.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ξέρει πως «οι μεγάλες ομάδες είναι πιο επικίνδυνες ύστερα από ήττα». Επιπλέον, η εμπειρία, δεν τον αφήνει να θέσει μίνιμουμ στόχο την υπεράσπιση της διαφοράς. «Ούτε καν το συζητήσαμε. Εμείς πάμε για τη νίκη. Το "κλειδί" είναι να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να πάρει επιθετικά ριμπάουντ και να ανανεώσει τις χαμένες επιθέσεις. Επίσης θεωρώ ότι μας συμφέρει να τρέξουμε» συμπλήρωσε. Στη διάθεσή του θα έχει ξανά τον Θοδωρή Παπαλουκά

ΠΗΓΗ: enet.gr.