25 Νοε 2010

Αποχαιρετισμός στα όπλα


Από Νοέμβρη μήνα αποχαιρέτησε ο Παναθηναϊκός την Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα με το χθεσινό 0-3 έβαλε οριστικά ταφόπλακα στις όποιες πιθανότητες είχαν οι πρωταθλητές Ελλάδας, όχι για να περάσουν στην επόμενη φάση των ομίλων του....

Champions League, -γεγονός που αποκλείστηκε μετά το 1-0 της Ρούμπιν επί της Κοπεγχάγης- αλλά και για την επόμενη φάση του Europa League όπου συνεχίζουν οι τρίτοι των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης.
 Τις ελπίδες τους, βέβαια, οι «πράσινοι» δεν τις έχασαν χθες. Αλλά στα προηγούμενα τρία ματς, τα δύο με τους Ρώσους (αμφότερα ισόπαλα) και το εντός με την Κοπεγχάγη (ήττα). Απλώς πλέον θα παίξουν το ρόλο του ρυθμιστή για το ποια από τις Ρούμπιν και Κοπεγχάγη θα ακολουθήσει την Μπαρτσελόνα στους 16 του Champions League και ποια θα πάει στο Europa League. Στις 7 Δεκεμβρίου, όταν θα ταξιδέψει στη Δανία και την ίδια ώρα η Ρούμπιν στη Βαρκελώνη.

Χθες ο αγώνας στο ΟΑΚΑ δεν άντεχε σε κριτική. Η απόσταση επιπέδου μεταξύ των δύο ομάδων ήταν όση της Γης από τη... Σελήνη. Οι «μπλαουγκράνα» δίχως να πιεστούν ιδιαίτερα κι αφού... ξύπνησαν μετά το τρομερό τετ α τετ του Σισέ στο 20ό λεπτό (πάσα Χριστοδουλόπουλου στην πλάτη της άμυνας, αλλά τον Γάλλο σταμάτησε ο Βαλδές), άρχισαν να πνίγουν τον Παναθηναϊκό.

Με το γνωστό ολοκληρωτικό τους παιχνίδι ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο του ματς και έβαλαν τους «πράσινους» μέσα στην περιοχή του Τζόρβα. Ο οποίος σταμάτησε στο 26' τον Μασκεράνο, αλλά νικήθηκε από τον Πέδρο στο 27ο λεπτό (0-1). Ο διεθνής τερματοφύλακας σταμάτησε τους Ισπανούς κι άλλες φορές (44' Πέδρο και Βίγια κατά σειρά, 52' Αντριάνο), αλλά ο Μέσι στο 62ο και ο Πέδρο στο 69ο λεπτό δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης (0-2 και 0-3, αντίστοιχα).

Οπως γενικά οι «μπλαουγκράνα» δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό ούτε στιγμή να νομίζει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το ματς. Με το γνωστό ασφυκτικό πρέσινγκ στο χώρο είχαν διαρκώς κατοχή μπάλας (ποτέ δεν έπεσε κάτω από 70% στο ματς), έκαναν τους γνώριμους αυτοματισμούς τους και απίθανο πάσινγκ-γκέιμ, τα όβερλαπ (υπερκερασμός αντιπάλου) και διπλώματα στα μαρκαρίσματα έδιναν κι έπαιρναν. Για το ταλέντο τους που ξεχειλίζει κάθε στιγμή, τι να πει και τι να γράψει κάποιος. Απλά αστείρευτο.

Μέσα σ' όλα, βρέθηκε κι ένας γραφικός οπαδός του Παναθηναϊκού να μπουκάρει στο γήπεδο λίγο πριν από τη λήξη, με μοναδικό καημό να πάει ώς το κέντρο του γηπέδου και να κάνει χειρονομία με τον παράμεσο στον Λιονέλ Μέσι. Το ματς διακόπηκε για δευτερόλεπτα πριν οι stewards τον απομακρύνουν σηκωτό. Η ποδοσφαιρική μιζέρια μας σε όλο της το μεγαλείο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας-Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (67' Πλεσί), Μαρίνος (46' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος, Λουίς Γκαρσία (63' Πετρόπουλος), Σισέ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές-Αλβες, Αντριάνο (76' Μάξουελ), Πικέ (71' Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Μασκεράνο, Τσάβι (71' Κεϊτά), Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.

ΠΗΓΗ: enet.gr