10 Οκτ 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΟΡΘΑΔΙΚΟ


Της Χριστίνας Τσιορωτά


Κανένας υποψήφιος σε κανένα κανάλι. Η νομοθεσία ετούτη τη φορά στέκεται αμείλικτα έναντι  των υποψηφίων αλλά κυρίως των μέσων τα οποία ανέμεναν  έσοδα, κάποιοι μάλιστα πολλά, έσοδα τα οποία δεν έρχονται με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ να περνούν δύσκολες ώρες κατά το άρθρο του Γ. Κύρτσου στην free sanday .

 Μια εμφάνιση και μοναδική στα τηλεοπτικά μέσα τα οποία βλέπει ο περισσότερος κόσμος , αν και μάλλον αυτό πια τίθεται εν αμφιβόλω, η διεισδιτικότητα, η αποδοχή, η διεύρυνση της ηλεκτρονικής ενημέρωσης κάνει θα έλεγα στις μέρες μας άλματα και όχι βήματα. Μια και μοναδική εμφάνιση η οποία δύναται να είναι και στα πλαίσια της δεοντολογίας… αυτός είναι ίσως ο λόγος που αυτές οι εκλογές είναι λίγο έως πολύ μουγκές. Κανείς δεν παρουσιάζεται, δεν μιλά, ακόμα και οι ομιλίες είναι λιγοστές εν συγκρίση πάντα με τα προηγούμενα χρόνια τότε που πίσω από τον κάθε υποψήφιο υπήρχε και μια τηλεοπτική κάμερα.
Σήμερα ο αγώνας άλλαξε μορφή ενδεχομένως και οι εκλογές, ίωσς – ‘ισως ακόμα και ο τρόπος σκέψης υποψηφίωνβ και πολιτών.
Μήπως δεν έχουν τι να μας πούν; Μήπως εν τέλει «βολεύει» αυτή η αναμέτρηση να μετατραπεί σε καταμετρητή δυασαρέσκειας για την κυβερνητική πολιτική; Σωρεία στελεχών τρέχουν στις περιφέρειες μαζί με τους υποψηφίους , μιλούν για το μνημόνιο και την κρίση , έχοντας όμως λύσεις; Όχι! Απλά καταδικάσετ αυτούς που έφεραν το μνημόνιο και επιδοκιμάστε εμένα που δεν το θέλω… ακούμε κάτι για τα πορρίμματα ίσως; Ακούνε εκεί στη Στιμάγκα για τους δρόμους τους αγροτικούς που βούλιαξαν ; Στη Βόχα ακούν κάτι για τις κακοτεχνίες της ΕΡΓΟΣΕ ;σιωπή!
Αυτή είναι η λέξη αυτής της αναμέτρησης … σιωπή!

Σιωπή και πολιτική στο ορθάδικο… όχι στο 1 αλλά στα δεκάδε»πεζόδρομου. Εκεί στα ορθάδικα δίνεται ο αγώνας έστω και άτυπα. Εκεί κάθεσαι και βλέπεις την παρέλαση, νιώθεις το χτύπημα στην πλάτη και ακούς την φράση κλισέ. «περιμένω να με στηρίξεις».
Ο αγώνας δίνεται στα ορθάδικα τώρα που έριξαν και την τιμή του καφέ… πιο εύκολα ο υποψήφιος σε κερνάει εκεί λοιπόν απ ότι στην καφετέρια… η κρίση χτύπησε και εδώ!
Το μόνο τελικά που δεν γίνεται ετούτες τις ημέρες, εκλογών κατά τα αλλα, στα ορθάδικα της πρωτευούσης είναι να πίνεις με την ησυχία σου το καφεδάκι σου!
Ελπίζω να είχατε μια όμορφη Κυριακή