30 Οκτ 2010

ΚΚΕ: Η χρεοκοπία ξεκίνησε ήδη για τον λαό


«Αυτό που πρέπει να προσέξει ο λαός είναι ότι η συζήτηση για ελεγχόμενη χρεοκοπία έχει ξεκινήσει. Για τον λαό η χρεοκοπία ξεκίνησε και είναι ανεξέλεγκτη, ενώ γι' αυτούς θα είναι προγραμματισμένη», δήλωσε μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας όσα έγιναν στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.Για τον λόγο αυτό, όπως είπε η γ.γ. του ΚΚΕ...

«στις 7 Νοέμβρη πρέπει να γίνει άλμα αντιστροφής, να δώσει ψήφο αντεπίθεσης και ανατροπής. Διαφορετικά ο ελληνικός λαός θα βρεθεί σε δύσκολη θέση την επόμενη μέρα». Σύμφωνα με την ίδια, «αυτό πρέπει να κρατήσει ο ελληνικός λαός μπροστά στην κάλπη και να δώσει την απάντησή του τόσο στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. όσο και στα κάλπικα ψηφοδέλτια. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ από αναχώματα γιατί ξέρει ότι η ψήφος και η ανοχή στην πολιτική του θα επιστραφεί στις 15 Νοεμβρίου».
Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «αστείο» ότι ο πρωθυπουργός πέτυχε «περήφανη νίκη» για «να μη χάνει μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης το δικαίωμα της ψήφου». Οπως είπε η ίδια, «η Γερμανία πέρασε αυτό που ήθελε, σε συνεννόηση βέβαια και με άλλες ισχυρές καπιταλιστικές χώρες μέσα στην Ε.Ε., συμφώνησε όμως σε αυτό και ο κ. Παπανδρέου.
Η ψήφος είναι θέμα κύρους περισσότερο γιατί δεν υπάρχει κυβέρνηση, ούτε στο παρελθόν ούτε σήμερα, που να έχει ψηφίσει ποτέ όχι στην Ε.Ε., που έβαλε βέτο και όταν ίσχυε το βέτο σε περισσότερα ζητήματα. Επομένως η αντίσταση του πρωθυπουργού είναι κάλπικη. Ενδιαφέρεται να είναι διαπραγματευτής για τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

ΠΗΓΗ: enet.gr