30 Οκτ 2010

Της προεκλογικής περιόδου τα ωραία




Το κέντρο της Κορίνθου ,η αλήθεια είναι πως έχει ζωηρέψει ,τελευταία εβδομάδα των εκλογών..Στα συγκεκριμένα παραδοσιακά καφενεία των εκλογομαγειρεμάτων έχουν λάβει οι σεφ τις θέσεις τους ,μαζί με τους συμβούλους και ευνοημένους τους..

Οι εποχές επιτάσσουν μπέρδεμα ιδεολογικό ,γι αυτό και η σύσταση  των νεων εκλογο-ομάδων περίεργη μοιάζει!Μπλοκάρω λίγο αλλά το συνηθίζω κι αυτό είναι το επικίνδυνο!
Ο κόσμος κατασταλάζει στα συμπεράσματα του και αποκαλύπτει τις προτιμήσεις του  ,που συνήθως διακατέχονται απο συμφέρον !(μην προσβάλεσαι αναγνώστη μου,για την πλειοψηφία μιλάω) ..Πολίτες που πριν απο μήνες έριχναν κατάρρες και φασκελα σε υποψήφιο ,τώρα μοιράζουν τις κάρτες τους δηλώνοντας υποψήφιοι στον συνδυασμό του!Αυτά αγαπητοί μου ,μόνο στην Ελλάδα γίνονται!
 Σε λίγο περιμένω να δω του ς εχθρούς της πόλης να γίνοται αδέλφια της !
Οι κωδικοί και τα παρατσούκλια δίνουν και παίρνουν !Το πιο χαριτωμένο ; Ο "καλημέρας !"Εκείνος δηλαδή που δεν σου μιλάει ποτε!
Πάντως στα εκλογικά κέντρα δεν παταέι ψυχή!Τα βασανιστήρια της μοναξιάς υποκεινται οι εκλογοφρουροί και τα γραφεία τύπου. Σχεδόν συνομιλούν με την αφίσσα του τοίχου παρατηρώντας το facelift  του υποψηφίου..
Καλε, μήπως διακρίνατε την απόλυτη νεότητα στις φωτογραφίες τους ; Εξαλήφθηκε κάθε ριτίδα!Εντάξει δεν είναι όλοι έτσι!Εκείνοι που ακολούθησαν την μέθοδο του Κώστα Σημίτη στην εξαφάνιση των κρεατοελιών ,γνωρίζονται απο χίλια μέτρα  μακριά!